март 21, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Aventure PEUGEOT реставрира 205 GTi

В чест на 210-тата годишнина на PEUGEOT асоциацията Aventure PEUGEOT стартира ново начинание: реставриране и продажба на винтидж автомобили. Автомобилите ще бъдат реставрирани в работилниците на Musée de l’Aventure Peugeot – Музея на приключението Peugeot в Сошо, и ще получават сертификат за автентичност, преди да бъдат пуснати в продажба.

Първият автомобил, който е избран за реставриране, е емблематичен за Марката на Лъва: черен PEUGEOT 205 GTi с 1,9-литров двигател.

Реставрирането ще се извърши в работилниците на Aventure PEUGEOT в Сошо и ще докаже таланта и експертния опит на служителите, специализирани в различни сфери, съществени за качественото възстановяване: механици, формовчици, специалисти по кожи и ламарини.

Това ново начинание е възможно благодарение на снабдяването с резервни части. Aventure PEUGEOT работи в тази сфера от седем години и трансформира своя логистичен склад, за да събере наличностите си.

Асоциацията ще разчита на своите традиционни подизпълнители за снабдяването с липсващи части, а допълнителното 3D принтиране е винаги опция, ако частта вече не може да бъде произведена.

От 2021 г. в платформата на асоциацията – www.laventurepeugeotcitroends.fr, ще бъде обособено пространство, посветено на качествено реставрираните автомобили, носещи обозначението „Par l’Aventure PEUGEOT“. Частни автомобили също ще могат да присъстват там, след като са получили етикета за качество.

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ