май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Benelli TRK502 – №1 на италианския пазар за 2020 г.

Италия винаги е била страна, където мотоциклетите са били сред най-предпочитаните превозни средства. Макар и да бе тежко засегнат от епидемиологичната обстановка, мото секторът успя да удържи. През последните два месеца продажбите на двуколесни дори излязоха и на положителен баланс. За ноември имаше ръст с 18,7% спрямо ноември 2019 г., докато през декември имаше ръст с 8,4%. Така общо в Италия са се продали 218 626 бройки.

Крайъгълният камък на сектора се оказа новия любим мотор на Ботуша –Benelli TRK 502 в категорията ендуро.  Това е исторически резултат за марката, като те оглавяват класирането с 3569 регистрирани машини през изминалата календарна година, като изпреварват втория BMW R 1250 GS с почти 400 броя – 3199, а третия – Honda Africa Twin с над 600 – 2926 бр.

У нас също се наблюдава забележителен подем в интереса и продажбите на мотори Benelli. Марката се представлява на пазара от Сенакс ООД и желаещите имат възможност да се запознаят с моделите в шоурума на фирмата в Дружба 2, бул. Цветан Лазаров 92. Там може да намерите още моделите на Benelli, KYMCO и MV Agusta.

Сенакс ООД е една от водещите компании на авто-мото пазара с повече от 25 годишна история и опит. Последните години, фирмата развива нова продуктова линия под бранда Мотопойнт. Така се покрива целия спектър мото продукти и аксесоари на марките ARAI, RST, Zandona, Interphone, LIQUI MOLY, KYMCO, Benelli, MV Agusta , чийто официален представител е на пазара.

Всички продукти на горепосочените марки може да намерите на www.bulgaria.benelli.com и на www.motopoint.bg