април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Bentley Motors празнува 100-годишнина

ози юли Bentley Motors Inc. достигна своята 100-годишнина, изключителен подвиг, притежаван от малцина в автомобилната индустрия. В чест на този невероятен етап, луксозната марка автомобили беше домакин на голямо тържество на Източното крайбрежие; парад, конкурс и гранд бал в Ню Йорк на 19 октомври 2019 г., където собствениците на Бентли от цялата страна пристигнаха в Манхатън чрез поредица паради, всички се събраха в Брукфийлд Плейс, за да покажат колите си в своеобразен конкурс. Собственици и дилъри представиха различни автомобили произведени през миналия век, включително стари, класически модели и модели с ограничено издание, както и един от най-новите модели на Bentley, Flying Spur 2020.

Bentley EXP 100 GT

„Последните 18 месеца бяха пълни с вълнуващи столетни празнични събития, вариращи по размер и едновременно отбелязване на годишнината с търговци, Клубът на шофьорите на Bentley и медии. През последните 100 години Bentley е сред първите в умовете на много от любителите на автомобилите и ентусиасти.

С неотдавнашното, дългоочаквано излизане на Continental GT и кабриолет и предстоящите Bentley Flying Spur и Bentayga Hybrid, която е първата ни стъпка към електрическите коли, бъдещето е светло. “ сподели на специална церемония изпълнителния директор и президент на Bentley Americas, Кристоф Джорджис.

Bentley Flying Spur

За да отбележи този забележителен повод, Bentley представи най-новата си концептуална кола, Bentley EXP 100 GT. Вдъхновена се от природните елементи свързани с пътуване – светлина, въздух и земя – Bentley се опита да представи на потребителите своето виждане за бъдещето: устойчива луксозна мобилност, която е напълно автономна и електрическа.

В автомобила са вложени редица устойчиви решения с грижа за природата, като използване на рекултивирана речна дървесина, екстериорна боя от рециклирани люспи от ориз и 100% текстил, наподобяващ органична кожа. Новият EXP 100 GT също може да се похвали с някои от най-иновативните технологии. Той е напълно автономен и използва изкуствен интелект, така че шофьорите да могат напълно да се отпуснат и да се насладят на пътуването си.

За да отбележи и почете още повече 100-годишния си юбилей, Bentley пусна лимитирана колекция Centenary, включваща артикули, представящи духа и стила на луксозната марка. Тази ексклузивна колекция включва ръчен часовник Breitling Premier Bentley Centenary Limited Edition, книга за столетница издадена в сътрудничество със специализирания издател на луксозни книги Opus и редица колекционерски предмети с ограничено бройка, вариращи от обзавеждане и аксесоари за дома, до дрехи и аксесоари за бюро. Тези колекционерски предмети имат логото на Bentley „100 изключителни години“ както и всеки автомобил, построен през тази много специална година.