май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

BFM: 28 българи атакуват Румъния

За втори път голяма група български мотокрос състезатели се отправя към TCS Racing Park близо до Букурещ, Румъния – този път за първите кръгове от BMU Европейския шампионат по мотокрос и FIM Europe Eвропейския шампионат за класовете ЕМХ65 и ЕМХ85. 28 състезатели от 9 спортни клуба ще премерят сили тази седмица, като България ще има представители във всичките седем класа, които ще дадат старт на международния сезон 2021.

При най-малките пилоти от клас МХ50, ще имаме трима представители на румънското трасе – Кристиян Андреев „Алба Дамасцена МСК“, Георги Илиев МСК „Дизел Юнак“ и Николай Павлов „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“. Конкуренцията в този клас е голяма, но със сигурност очакваме добро българско представителство на подиума.

За пилотите от клас МХ65, които ще стартират в европейския шампионат тази година, групата е от 4 момчета, като Дани Цанков „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ е състезателят, който е фаворит в региона и е особено мотивиран да се докаже в своя последен сезон при 65-кубиковите машини. Цанков ще бъде подкрепен от Илия Димитров „Марица Рейсинг Тийм“, Александър Цветков МСК „Ябланица МХ“ и Александър Тасев „Александър моторспорт“.

В клас МХ85 разполагаме с отлична група конкуренти пилоти и това са Мирослав Димитров „Марица Рейсинг Тийм“, Данаил Стефанов МСК „Ябланица МХ“, Цветан Бузин от „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ и новото попълнение в този клас – Венцислав Тошев „Мото Спорт Варна“.

При 250-кубиковите машини на клас МХ2 с най-сериозни шансове за топ класиране са Виктор Нейчев „Еърмакс Рейсинг“ и Николай Малинов „АИТ Рейсинг Тийм“. Християн Георгиев в последния момент отказа участието си по семейни причини, но пък на негово място влезе Кристиян Петков МСК „Бобошево 1955“, а четвъртият български пилот е Пенко Пенков „Марица Рейсинг Тийм“.

В МХ1, малобройно, но силно представяне на трибагреника ще видим в Румъния тази седмица и то ще бъде в лицето на Майкъл Иванов „АИТ Рейсинг Тийм“ и Стефан Нейчев „Еърмакс Рейсинг“.

Седем са пилотите ни в клас МХ, като Григор Царев „Джи Ар Си Моторспорт 2020“ определено е с най-силни шансове за отлично класиране в този традиционно масов клас, а в групата на Сеньорите, Васил Стоянов „Киппен МХ Рейсинг Тийм“, Атанас Петров „АИТ Рейсинг Тийм“ и Емил Балджийски МСК „Дизел Юнак“ както винаги са готови за международни завоевания.

Пожелаваме на българските състезатели безпроблемно пътуване, късмет и добри резултати в това първо международно състезание от сезон 2021!

Източник: БФМ