BMW Motorrad представя Concept CE 02

Стефан Илиев

С Concept CE 02 BMW Motorrad представя нова интерпретация на интелигентната градска мобилност. Това става една седмица преди изложението IAA Mobility 2021 в Мюнхен. Концепцията за електрически превозни средства, която не е нито класически мотоциклет, нито скутер, е вълнуваща и силно емоционална. оферта за мобилност.

Едгар Хайнрих, ръководител на дизайна на BMW Motorrad казва: „На пръв поглед има малко неща в BMW Motorrad Concept CE 02, които са типични за BMW Motorrad. Това е нещо напълно ново. Искаме да се стремим към нещо ново и да бъдем пионери. Това вече сме доказвали в различни проекти в миналото. Concept CE 02 се отличава с нови пропорции и съвременни форми на едноколесна мобилност в градска среда. Освен това искахме да постигнем дизайнерска иновация, която досега не сме имали на това ниво. Възможностите за използване бяха важни, но най-вече емоционалният компонент беше от решаващо значение, както и забавлението при каране. ”

Със своите компактни размери и младежки пропорции, Concept CE 02 ясно привлича нова целева група: хора на възраст над 16 години, които не са карали мотор преди, но са отворени за нови преживявания, интелигентни технологии и най -вече комбиниране на мобилност със забавление.

Като леко електрическо превозно средство с тегло около 120 кг, BMW Motorrad Concept CE 02 е идеален за градска употреба. Той предлага много забавен фактор, лесен е за каране, но е и стилен и ефективен за пътуване до работното място. С 11 кВт (15 к.с.) мощност и целият наличен въртящ момент в началото позволяват бързо ускорение при потегляне от светофарите. Максималната скорост от 90 км/ч и пробег от 90 км с едно зареждане улесняват достигането от точка А до точка В и обратно, дори при интензивен градски трафик. Височината на седалката е 730 мм. За капацитета на батерията не се споменава още нищо.СЛЕДВАЩА

MotoGP: Диксън остава в Petronas Yamaha SRT за Арагон

За Гран при на Арагон отново има промени в съставите на Petronas Yamaha SRT и Petronas Sprinta Racing. Джейк Диксън […]