май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

BMW Motorrad Definition CE 04 преобразява сегмента на скутерите

С електрическо задвижване, насочен към бъдещето дизайн и изключително иновативни решения за свързаност, BMW Motorrad се стреми да преобрази сегмента на скутерите. Близкият до серийна версия модернизиран вариант на

Concept Link съчетава аналоговия с дигиталния свят под мотото „Plugged to Life“.

Едновременно е и средство както за транспорт, така и за комуникация с придвижващите се в големите градове. В комбинация със свързаното интелигентно оборудване за водача се създава цялостно, силно емоционално и преосмислено по нов начин изживяване за мобилност.

Задаващият тенденциите в сегмента дизайн на Definition CE 04 е символ нова urban естетика и на революция по отношение на визията.

Много на брой иновативни елементи и детайли на BMW Motorrad Concept Link, които през 2017 г. все още изглеждаха като радикална визия за далечното бъдеще, са на път към серийното производство. Техническите характеристики на електрическото задвижване позволяват ориентиран към бъдещето дизайн. Той следва основните нужди от обективна функционалност, ясна естетика и дигиталната реалност на днешните потребители и скъсва с визията на познатите досега скутери.

Ясни линии, големи повърхности в металик Mineral White и прецизни форми осигуряват модерни пропорции.

Използването на два цвята допълва това впечатление. Техническата база – задвижване, моноокачване, пружинна стойка и задвижващ ремък – е боядисанa в черен мат. Плоската батерия в долната част и компактното задвижване на задното колело също така отварят нови свободни пространства като, например, отделението за съхранение на каска, достъпно отстрани. Ниският център на тежестта, постигнат благодарение на плоската батерия, се грижи едновременно за прекрасна управляемост и за динамично забавление при каране.

Задвижването и батерията са проектирани за условия на употреба на практично превозно средство за всекидневието.

С него може да пътувате от вкъщи до офиса или за среща с приятели вечер. Тъй като целевата групата кара преди всичко на къси разстояния от около 12 км на ден, седалката трябва да бъде удобна, но не е задължително да бъде с много дебела възглавничка. Резултатът е „плаваща“ седалка. Тя може удобно да се плъзне върху скутера отзад и предлага подобрена ергономия за single водачи, независимо от дължината на краката и размера на тялото им.

Що се отнася до използването на дигитализация, BMW Motorrad Definition CE 04 се фокусира върху практични и лесни за употреба решения.

BMW Motorrad вижда голям потенциал за бъдещето във взаимодействието между машината  и оборудването за водача по отношение на безопасността, комфорта и емоционалното преживяване. Ездачът е свързан със заобикалящата го среда посредством своя смартфон чрез BMW Motorrad Definition CE 04. 10,25-инчовият дисплей е най-големият в сегмента на скутерите до момента и действа като интерфейс между дигиталния и аналоговия свят на водача.

Екипът на ездача като част от комуникацията навън

Тази свързаност поддържа и нов екип за водача, което при необходимост може дори да стане част от външната комуникация на скутера. Основен акцент при облеклото, разработено ексклузивно за BMW Motorrad Definition CE 04, е топла грейка (яке), подходяща за ежедневна употреба. В ръкавите и качулката са интегрирани светлинни ивици. Те осигуряват по-добра видимост в движението и могат да се включват чрез сензори в ръкава и да променят цвета си.

Вътрешният джоб на грейката също така има ниша за зареждане на смартфон посредством индукция, така че водачът винаги да може да бъде откриваем. По този начин екипът за водача се интегрира безпроблемно в живота му. Също така предлага страхотна визия, подходяща за града, съчетана едновременно с изключително функционалност.

С новата екипировка за водача, която включва също черни дънки за каране, стилни маратонки и бяла „отворена“ каска, с която можете да се придвижвате в ежедневието без проблеми, след като сте приключили с карането на скутера. Освен че е изключително удобна за носене, екипировката на водача естествено предлага защитата, която очаквате от BMW Motorrad, и дори се превръща в част от външната комуникация на скутера.