юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Design S1 e първият изцяло проектиран супер автомобил на бранда Ares

7897979

От създаването на компанията през 2014 г., много автомобилни адаптации и творения са напуснали фабриката на ARES Design в Модена, Италия. Създавайки еднократни автомобилни произведения на изкуството, използвайки най-добрите световни материали, водещи дизайнери, специалисти по електроинженерни системи, бояджийски занаяти, занаятчийски кожени работилници и строителни проектанти, компанията работи неуморно, за да сбъдне мечтите на своите клиенти.

 

Уалид Ал Гафари, изпълнителен председател на ARES и съосновател, заявява: „ARES взема икони на автомобилния дизайн и ги доразвива. Ние правим перфектните автомобили още по-добри. Ние ги отвеждаме отвъд, правим нещо, което не е виждано преди. “

Един проект, който е особено близък до сърцето на екипа на ARES Design, е проектът S1, защото тази суперкола е изцяло проектирана от ARES от нулата. Първоначално дефиниран в обикновен кратък доклад на продуктовия екип на ARES, проектът S1 има за задача да бъде хипер автомобил с цена на спортна кола.

Окачване с двойни носачи, ковани алуминиеви оси и адаптивен Magnetic Ride Control. Резултатът е хипнотизиращ екстериор, създаден от ARES’s Centro Stile, който използва обширни изследвания на Computational Fluid Dynamics, за да осигури крайно аеродинамично представяне и стабилност. Създаден от ръчно изработени панели на каросерията от въглеродни влакна, драматичният нископрофилен силует на автомобила, извитите арки на колелата, ниският преден сплитер и предният кокпит придават агресивна, но плавна стойка, като същевременно произвеждат максимална притискаща сила и минимално аеродинамично съпротивление.

Елегантният дизайн и производителността се подобряват от динамичния заден спойлер и привличащия вниманието ауспух, излизащ от задния капак – оставяйки зоната на екстрактора на суперавтомобила свободна и чиста.

Сърцето на проекта ARES S1 се задвижва от атмосферен V8 с максимална мощност от 8 800 об/мин. и очакваното ускорение от  0 -100 км/ч. е 2.7 секунди, заедно с дълбоко удовлетворяващ звучен рев от високооборотния двигател. В допълнение, колата със задно задвижване има 8-степенна трансмисия с двоен съединител, ECU с дизайн ARES и специално изработена изпускателна система, осигуряваща на автомобила максимална мощност от 715 конски сили.

Хипер автомобилът ARES S1 и ARES Design показаха пълния модел през септември тази година на Salon Privé Concours d’Elégance Blenheim Palace за дебюта във Великобритания, а цената за сега не е обявена официално.