май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ducati представи новите XDiavel и Scrambler за 2021 г.

Представянето на новата гама на Ducati за 2021 г.  продължава с втория епизод от уеб поредицата Ducati World Première. Снощи бяха разкрити нови модели от двете семейства XDiavel и Ducati Scrambler. Това са два свята, много отдалечени един от друг. Споделят обаче съществена черта: уникална, отличителна и нонконформистка персоналност.

XDiavel е круизърът на Ducati. Той съчетава две далечни вселени. Спокойното темпо при ниска скорост, характерно за света на круизърите и адреналинът от спортното каране на Ducati,  са събрани в този елегантен, технологичен и забавен мотор.

За 2021 г. Ducati обновява гамата XDiavel, като представя две нови версии: XDiavel Dark и XDiavel Black Star.

В допълнение, всички модели XDiavel стават Евро 5, печелейки 8 к.с. и 0,2 Нм в максимални стойности на мощност и въртящ момент. Кривата на въртящия момент става по-плавна.

XDiavel Dark подобрява красотата на круизърите на Ducati благодарение на съществеността на матовия черен цвят. На XDiavel Dark общото черно оцветяване е разширено и върху механичните компоненти, панели и покрития. Така се подобрява един от дизайнерските принципи на Ducati – “Reduce to the Max”. XDiavel Dark представлява чистота, значимост и ъщественост и вход към света на XDiavel.

Новата версия на XDiavel Black Star пък показва на мотоциклетистите спортната страна на круизъра на Ducati.

Той е с цветове и оборудване, вдъхновени от света на спортните автомобили. Специалната цветова схема редува матово сиво и черно с неизбежни червени нюанси. Цветовите разфасовки са ясни и се пресичат. Те възприемат концепцията за X, която характеризира семейството. В този мотор не са пренебрегнати никакви детайли. Червените капаци на главата на двигателя напомнят за 100% душата на Ducati. Докато седалката, обогатена с велурен плат с високо сцепление, напомня за спортната страна на марката.

След като вече са визуализирали Ducati Scrambler 1100 Dark PRO, моделът от начално ниво до гамата 1100, предложен в цвят “Dark Stealth” с кръгли огледала и естествен алуминиев завършек, марката Ducati Scrambler сега разкрива и останалите иновации за 2021 г.

Гамата от 800 на “Land of Joy” (Земята на радостта) се разширява с пристигането на новия модел Ducati Scrambler Nightshift, въвеждането на нова версия Desert Sled с цвят  “Sparking Blue”. добавят се още повече офроуд детайли и нова цветова схема за модела Icon.

Ducati Scrambler Nightshift е основен мотор със смел характер, вдъхновен от градския свят. Моделът е с класически линии и тъмни цветове, които извикват атмосферата на нощта. Той се  характеризира с право и тясно кормило,  с огледала за кафе рейсъри. Регистрационните табели и отсъствието на заден калник в стил “пълна газ” придават на мотора по-агресивно докосване и го правят визуално компактен. Байкът е оборудван и с нова плоска двойна седалка. Тя е удобно както за ездача, така и за пътника.

Ducati Scrambler Desert Sled променя външния си вид с приемането на новата цветова схема “Sparking Blue”.

Тя е обогатена с червени и бели детайли на резервоара за гориво и калниците. Златните джанти са в знак на почит към моторите Enduro от 80-те. Новата противоплъзгаща се подплата на седалката, заедно с 200-милиметровия ход на вилката, както и защитната мрежа на фаровете като стандарт, подчертават истинския му офроуд характер.

Безпогрешната икона на Ducati Scrambler през 2021 г. също пристига в цвят “Ducati Red”, който върви заедно с класическия “62 Yellow” с черна рамка и черна седалка.

За моделната 2021 г.  всички мотоциклети на марката Ducati Scrambler стават съвместими с нормата EURO 5, която регулира емисиите на замърсители. Гамата 800 на „Земята на радостта“ се предлага във версия с намалена мощност, съвместима с лицензи A2.

XDiavel Dark вече се предлага при дилърите на Ducati. XDiavel Black Star и Ducati Scrambler Desert Sled ще се предлагат от края на ноември, а Ducati Scrambler Nighshift от декември. Иконата на Ducati Scrambler в „Ducati Red“ ще се предлага в дилърите от края на януари.