EICMA 2021: Вдигнаха покривалото на новия Moto Guzzi V100 Mandello

Стефан ИлиевMoto Guzzi разкриха най-новата си машина V100 Mandello. Това е мотоциклет, с който марката прави огромна стъпка напред. Нещо повече – новият V100 е най-технологичният Moto Guzzi досега.

В сърцето на Mandello е нов 1042-кубиков двуцилиндров двигател. Той е първият модул на Guzzi с водно охлаждане и носи със себе си някои много нови технологии. Освен водно охлаждане, новият двигател DOHC разполага и с четири клапана на цилиндър, мокър картер и хидравличен мокър съединител. С новата технология агрегатът е по-компактен от двигателя V85, а също с над 10 см по-къс.

Благодарение на цялата тази нова технология, Moto Guzzi  извлече 113 к.с. от блока и 104 Нм въртящ момент. Още по-впечатляващо е, че 90% от въртящия момент е наличен само до 3500 об/мин. Тези, които обичат да навиват яко газта, могат да го увеличат до 9500 об/мин. Новият мотоциклет също така разполага с едностранно люлеещо се рамо от специална сплав, но е разположено много по-ниско, отколкото при всички предишни модели, премахвайки всякаква реакция на въртящия момент.

Основният трик на Mandello е първият в света мотоциклет активна аеродинамика. Отстрани на 17,5-литровия резервоар е монтиран чифт адаптивни вятърни дефлектори, които могат да се движат навън, за да имитират защитата от вятър на по-традиционен турър. Moto Guzzi  твърдят, че в тяхното напълно изпънато положение намалява въздушното налягане върху ездача с 22%. Ако това не е достатъчно, има и електронно регулируем екран.

Електрониката също излиза начело. За първи път в Moto Guzzi се подава информация от шестосен IMU, който е включен в Marelli 11MP ECU.  Първият е първокласен електронен пакет, който включва четири режима на каране, три карти на двигателя, четири нива на контрол на сцеплението и три нива на спиране на двигателя, заедно с круиз контрола, ABS при завой и светлини за завой. Освен това моделът се предлага и с полуактивно окачване Öhlins Smart EX 2.0, Quickshifter, отопляеми ръкохватки и Bluetooth връзка със смартфон.

Next Post

EICMA 2021: Aprilia с изцяло нови скутери и подобрени RS660 и Tuono

На специалната пресконференция на Piaggio Group , марката Aprilia представи изцяло нови 125 и 200- кубикови скутери, а също и редица подобрения на популярните си спортни мотоциклети Tuono 660 и […]