ERC: Ян Копецки печели рали „Барум“, успешен финал на Катя Стратиева

Стефан Илиев

Три екипажа с ŠKODA окупираха подиума на 50-ото рали Барум, кръг от европейския шампионат на ФИА и на първенството на Чехия. Нещо повече колите на чешкия производител окупираха местата от първо до 6-о. Победата спечели многократният победител в това състезание Ян Копецки. Тестовият пилот на ŠKODA Motorsport и навигаторът му Ян Хлоушек, с когото кара за първи път, триумфираха с малко късмет. За Копецки това е 10-а победа в ралито в Злин, с което стана за 8-и път шампион на Чехия.

В любимото си рали Барум Екатерина Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов с Peugeot 208 R2 също стигнаха до финала в Злин. Катя завърши на 34-а позиция от 42 финиширали коли, заявени за ERC, на осмо място в RC4 и на второ в ERC Ladies. Така Катя, която е любимка на местните фенове, не ги разочарова, въпреки трудностите.

Копецки без малко да се размине с новата си победа в юбилейното рали в Барум. Лидер до последния 15-и етап – Майова бе смесеният дует Ерик Цайс и Йендришка Закова с Ford Fiesta R5 Rally2. Той бе н 20,2 сек. пред Копецки, когато направи тежка катастрофа 13 км след старта на етапа и отпадна. Той и навигаторката му останаха  невредими.

Заради този инцидент, втори след Ян Копецки стана Андреас Микелсен. Норвежецът е от подкрепяния от ŠKODA Motorsport отбор Toksport WRT. Микелсен също за първи път стартира с навигатора си Йонас Андерсон от Швеция. Микелсен завърши на 40,1 сек. От победителя и излезе начело в европейския шампионат.  Трети станаха Филип Мареш и Радован Буча от тима Laureta Auto ŠKODA. Те стъпиха на подиума на 1:40,2 мин.СЛЕДВАЩА

БФС и Volkswagen официално обявиха партньорството помежду си

С атрактивно събитие в Национална футболна база „Бояна“ бе обявено официалното партньорство между Българския футболен съюз и Порше БГ ЕООД, […]