юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ford Mustang Mach 1 дебютира на фестивала в Гудууд

На 16 октомври 2020 г. Ford обяви, че лимитираната серия от изумителния Mustang Mach 1 за първи път ще бъде достъпен и за клиентите в Европа. Дебютира му в Европа на фестивала на скоростта Goodwood SpeedWeek  в Западен Съсекс, Великобритания. Също и пред глобалната виртуална публика, Mach 1 представлява най-доброто постижение, което Mustang някога е предлагал на клиентите в Европа.

Ефективността е повишена до ниво, достойно за емблематичния оригинал, лимитирания Mach 1 moniker, със сериозно подобрена аеродинамика, специално калибриран 5.0-литров V8 двигател с мощност 460 к.с. и подобрено охлаждане за изключително представяне на писта.

Mach 1 е и първият сериен Mustang в Европа, предлаган с високоефективна TREMEC шестстепенна ръчна скоростна кутия, включително с технология за съвпадение на оборотите, осигуряваща безпроблемно превключване.

Както и с подобрена система за охлаждане на маслото, гарантираща безкомпромисно шофиране. Клиентите могат алтернативно да изберат 10-степенната автоматична скоростна кутия на Ford, включваща модернизиран охладител на маслото, управление с пера от волана и прекалибриран софтуер за оптимизирано представяне при пътни и пистови условия.

Уникалната настройка на окачването допълнително подобрява пътните характеристики и готовността за писта. Специално калибрираните амортисьори MagneRide® 1 и поръчковите пружини, стабилизиращите щанги и спецификациите на втулките осигуряват подобрен контрол и реакция при високи натоварвания в завои. Усъвършенстван електрически сервоусилвател (EPAS) позволява на Mach 1 да предлага най-прецизното управление от Mustang в Европа досега.

Резултатът е най-бързият сериен Mustang, предлаган някога на клиентите в Европа.

В допълнение към заявките си за съвършено изпълнение, Mustang Mach 1 носи белезите на външния дизайн, припомнящ емблематичните Mach 1 Mustang автомобили от 60-те и 70-те години на миналия век, с дръзки линии на капака, стилизирани странични ивици на каросерията и уникални 19-инчови алуминиеви джанти. Лимитираният модел се предлага в уникален набор от осем комбинации от цветове, ивици и контрастни линии на каросерията, отразяващи отличителния дизайн на оригиналния автомобил. Всеки Mustang Mach 1 е индивидуално номериран с отличителна плака според реда на изработката му.