юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

GAS GAS подкрепя Михаел Валкнер в световния шампионат по хард ендуро за 2021 г.

7897979

GAS GAS добави още един млад и талантлив пилот в дългия списък на подкрепяни от марката мотоциклетисти. Това е австрийският пилот Михаел Валкнер. Той ще стартира с машина GAS GAS в световния шампонат на хард ендуро на ФИМ през 2021 г.

Валкнер вече е част от семейството на GAS GAS, тъй като всекидневната му работа е на официален тестов и разработващ ендуро ездач. Той също ще се присъедини към екипа GAS GAS Factory Racing Enduro като официално подкрепен пилот при младежите.

Опитен и всеотдаен ездач с международен опит, Михаел Валкнер ще продължи да играе ролята на официален тестващ и разработващ състезател на завода. Същевременно ще получи пълната подкрепа на GAS GAS  като заводски пилот.

Надеждите са Валкнер да стане един от водещите състезатели на хард ендуро в световния шампионат. 23-годишният младеж ще придобие ценен опит, като същевременно ще получи възможността да доразвие своите умения в дисциплината ендуро. Михаел ще се състезава с двутактовия GAS GAS EC 300.

До началото на световния шампионат по хард ендуро през 2021 г. има все още няколко месеца почивка. До тогава Михаел ще се състезава за първи път в първите два кръга на италианския ендуро шампионат през март. Той ще използва тези надпревари, за да се почувства отново в състезателна атмосфера. Той също ще използва времето в състезанията, за да работи върху скоростта си. След това австриецът ще насочи внимание си към първия кръг от световния шампионат по хард ендуро, планирано за 7-9 май.