GASGAS Factory Racing обяви новите си рали пилоти за 2022 г

Стефан ИлиевЕкипът на GASGAS Factory Racing  наистина е силен екихп, който твърдо е решил да пробие в офроуд надпреварите. Заводския отбор представи двамата си пилоти за рали през 2022 г. Така опитният Сам Съндерланд ще се присъедини кам Даниел Сандърс в екипа на GASGAS Factory Racing за 2022 г.  Двамата са наистина много силни рали пилоти. Самият факт, че те завършиха трети и четвърти в рали Дакар 2021, говори достатъчно за това. Дуетът сега е готово да преследва победата в предстоящото рали през 2022 г. през януари, а след това да вземе участие в световния шампионат на Фим по крос-кънтри рали.

Бившият победител в рали Дакар Сам Съндерланд няма нужда от представяне. Британецът е посветил голяма част от живота си на ралитата, като вдигна трофея на победител в Дакар през 2017 г. Оттогава Сам е коронясан за световен шампион в крос-кънтри на ФИМ през 2019 г. Той ще продължава да се бори за тази така желана втора титла в Дакар. Съндърланд даде най-доброто от себе си през 2021 г., където остана в борбата за победа в ралито до последния ден. С фокус върху добавянето на още една победа в Дакар към автобиографията си, британецът разполага с всички необходими инструменти, за да свърши тази работа.

Даниел Сандърс подсилва отбора и това ще бъде едва вторият му пълен сезон в крос-кънтри ралитата. Започвайки годината със сериозно впечатляващо четвърто място на Дакар през 2021 г., австралиецът спечели бронзовия медал в световното първенство по крос-кънтри рали. Не е лошо, особено за новобранец! Този сезон той натрупа доста опит, който е готов да реализира през 2022 г.

И двамата състезатели сега са заети с подготовката си преди 44-то издание на рали Дакар, което стартира на 1 януари 2022 г. След това те ще направят кратка почивка, преди да се подготвят отново за първия кръг от крос-кънтри ралитата през пролетта.

Сам Съндърланд – GASGAS Factory Racing: „За мен е супер вълнуващо да се присъединя към екипа на GASGAS Factory Racing. Това е сравнително нов отбор, но със силни основи и много опи. Със сигурност това е ново предизвикателство и нова възможност за мен. Затова ми дава много увереност да бъда в подобна среда и мога да се съсредоточа върху работата си. Досега всичко беше наистина положително. Имах късмета наскоро да прекарам известно време на мотора при тестовете и нямам търпение да започна състезания. Целта ми е отново да спечеля Дакар и да взема първата победа за GASGAS, така че съм наистина мотивиран и развълнуван за бъдещето. Страхотно е да се състезавам в нови цветове и с нетърпение очаквам да изляза на Дакар с червения мотор.”

Даниел Сандърс – GASGAS Factory Racing: „Да можеш да бъдеш едно от лицата на GASGAS за още една година, особено заедно със Сам, е наистина страхотно. Току-що завърших първия си пълен сезон на рали и със сигурност очаквам с нетърпение нов! Не е толкова дълго, докато Дакар започне и след като световното първенство идва доста скоро след това, това ще бъде още една натоварена година. Научих толкова много през 2021 г. и се вълнувам от бъдещето, възможността, която имам, и нямам търпение да започна отново. Да тръгваме!”

Пит Бейрер – директор на моторните спортове на  GASGAS: „Огромен момент за GASGAS е да има и Сам, и Даниел в рали отбора. Това, което започна като малък проект с Лая (б.р. Санс), а след това и с Даниел, сега се превърна в много по-голямо усилие. Подписването с бивш победител в Дакар като Сам и наличието на най-добрия млад талант в рали в момента – Даниел, наистина показва ясно, че марката е готова да се състезава за победи и да разшири присъствието си в ралитата. Наистина е вълнуващо за GASGAS да има двама страхотни състезатели, които са способни да спечелят през 2022 г. Пожелавам им късмет за рали Дакар и сезон 2022.”

Норберт Щадлбауер – мениджър на GASGAS Rally Team: „Страхотно е да имаме двама много талантливи състезатели в тима за следващия сезон. Те са на различни етапи от кариерата си, но и двамата имат таланта да печелят. Сам е много опитен и постиженията му говорят сами за себе си. Той знае всичко, което трябва да се знае за ралито и това ще му помогне да успее през 2022 г. Даниел има само един пълен сезон на рали, но той вдигна нивото много бързо. Той няма опита като Сам, но се учи много бързо, както видяхме през 2021 г. И двамата са бързи, мотивирани и способни, така че напълно очакваме да ги видим да се борят за успех в Дакар и след това в световното първенство по рали крос-кънтри догодина.”

Next Post

EICMA 2021: Карбонов ретро спортен мотоциклет Bimota KB4 е готов за път

След почти две години на разработка, анонси на детайли и данни „подавани с лъжичка“, Bimota най-накрая разкриха своя завършен ретро спортен мотоциклет KB4, вдъхновен от 70-те. Това стана на изложението […]