април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

GASGAS Factory Racing са готови за втория си сезон в MXGP

Въпреки закъснението и изчакването, световният шампионат по мотокрос предстои. В него с амбиции за втори пореден сезон влиза заводския отбор на GASGAS. Под флага на марката  в MXGP застават четирима талантливи пилоти – Паулс Йонас в 450-клас, заедно с талантливия новак Брайън Богерс. В MX2 за нещата ще се погрижат Исак Гифтинг и младият германец Симон Лангенфелдер.

Представяйки мотоциклетите GASGAS в MXGP, екипът на Standing Construct GASGAS Factory Racing е включил изцяло нов състав на ездачи за 2021 г. Бившият световен шампион на MX2 Паулс Йонас се присъединява към холандеца Брайън Богерс. От тима са уверени, че двамата са способни да постигнат силни резултати през предстоящия сезон.

Въпреки че пропусна голяма част от сезон 2020 поради контузия, Паулс направи бърз преход към MC 450F. Прекара зимата в Испания, като се подготвяше за Световното първенство през 2021 г. Чувства се уверен както в себе си, така и с новия си мотор. Латвиецът може да се върне към своята скорост от 2019 г., която три пъти стигна до подиума, за да завърши шести в крайното класиране на серията.

Изключително способният Брайън Богерс имаше впечатляващ сезон в MXGP. Пред 2020 г. той не остана незабелязан. Сега холандецът е въоръжен с изцяло с фабричен GASGAS MC 450F. В екипа на уверени, че  Брайън да достигне следващото ниво и ще има успехи през 2021 г.

В клас MX2, Исак Гифтинг се завръща в отбора на DIGA Procross GASGAS Factory Racing за първия си пълен сезон от световното първенство. Към него ще се присъедини Симон Лангенфелдер, друг супер талантлив състезател, който разочароващо прекъсна кампанията си през 2020 г. поради контузия.

Миналата година Гифтинг се присъедини към екипа на DIGA Procross като заместник. Той обаче впечатли с ездата си на MC 250F. Супер-шведът претендира за няколко подиума на MX2, като завърши сезона със значителни резултати. Пренасяйки този импулс през зимните месеци, 20-годишният играч се радва на първия си сезон като част от официален отбор. Сигурен е, че ще се възползва от възможността да се представи с успех през 2021 г. Скромната му цел е да постигне постоянни резултати в топ 10, Исак има бързината да се бори дори за подиума.

Симон Лангенфелдер се завръща за втория си сезон в MX2 на борда на машините GASGAS. Младият германец показа огромен потенциал през 2020 г., подчертан от 5-о място в манш от втори кръг, преди да се класира на 9-и в Рига само два кръга по-късно. Прекара голяма част от сезона, фокусиран върху техниката си на каране. Той подобрява общата си скорост. Саймън вече е готов да пробие редовно в топ 10 през 2021 г.

Световният шампионат е предвиден да започне на 13 юни в Русия. Първенството за 2021 г. се състои от 19 кръга. Според предварителния календар, шампионите ще бъдат коронясани в Индонезия на 5 декември.

GASGAS Bulgaria

Заповядайте в шоурум на GASGAS в гр. София, ж.к. Славия, бул. „Овча купел“ №24