Goodyear и Dunlop са водещи в тестовете на зимните гуми на ADAC

Стефан ИлиевADAC, TCS и ÖAMTC публикуваха своите годишни тестове за зимни гуми съответно на немския, швейцарския и австрийския пазар, като присъдиха на Goodyear и Dunlop общото първо място в тест с 16 марки гуми. Тестът сравнява гумите по седемнадесет взискателни критерия. Тази година, тестът се фокусира върху популярния размер 195/65R15, който е монтиран на един от най-продаваните семейни автомобили като Volkswagen Golf.

Goodyear UltraGrip 9+ беше оценена от тест-пилоти като много балансирана гума, която е добра на сухи и мокри пътища, както и на сняг. Тя също така отбелязва впечатляващи резултати по отношение на износването и разхода на гориво, както и заема първо място в изпита за шофиране на лед. UltraGrip 9+ притежава две иновации на Goodyear, които допринесоха за този печеливш резултат. Технологията Mileage Plus защитава гумата при неравни пътища, за да осигури по-добро представяне при пробега, а технологията Winter Grip й осигурява изключително сцепление на сняг и лед.

За Dunlop, най-добрият резултат за Winter Response 2 е повторение на победата в теста от същата публикация през 2018 г. Тест – пилотите отново отбелязват много силно представяне на гумата на сухо, мокро, сняг и заледени повърхности. Този резултат се подпомага от отличително разположените под ъгъл ламели на раменните блокове на гумата. Това позволява на Dunlop Winter Response 2 да управлява центробежните сили, за да осигури по-добро сцепление на сняг и лед в завой.

Най-добри резултати в теста за високопроизводителни зимни гуми

Същата публикация тества и гуми 225/50R17, монтирани на много по-големи автомобили като Volvo V60, Skoda Octavia, BMW 3 Series и Mercedes C Class. В този размер Dunlop Winter Sport 5 спечели общата най-висока оценка. Goodyear UltraGrip Performance+ също беше една от само трите гуми, които получиха най-добра оценка от тестерите.

Dunlop WinterSport 5 беше най-добре представящата се гума на сняг, като Goodyear UltraGrip Performance+ беше оценена като много балансирана гума при всякакви условия.

„Заемането на четири от седемте челни позиции в една от най-уважаваните издания за тестове в индустрията е свидетелство за технологията в най-новите гуми в портфолиото на марката Goodyear“, каза Лоран Колантонио, регионален технологичен директор за EMEA в Goodyear. „Иновации като Winter Grip Technology запазиха UltraGrip 9+ и Performance+ на Goodyear на върха в сектора, в който семейството UltraGrip печели от десетилетия. Тъй като Dunlop Winter Response 2 и Winter Sport 5 имат най-висок резултат в своите сектори, ние се гордеем с обхвата и възможностите на нашето портфолио от зимни гуми.”

Next Post

Световният финал MiniGP на ФИМ спечели Родригес

Световният финал за 2021 г. MiniGP на ФИМ бе вчера във Валенсия. На специално построено трасе за края на първия сезон на световните серии в FIM имаше квалификации, две състезания, […]