април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Gresini Racing представи новите си проекти в Moto3 и Moto2 за 2021 г.

Новите проекти на Gresini Racing за Moto2 и Moto3 бяха официално представени днес. Това бе доста необичайно, тъй като в екипа все още липсва шефът на отбора Фаусто Гресини. Той все още продължава дългото си възстановяване в болницата след битката си с Covid-19.

Въпреки че го нямаше, това не попречи на Gresini Racing да продължи подготовката за двата най-скъпи проекта на шефа на отбора. Двата проекта са много различни, но под общи флагове – италиански и индонезийски за двата класа. Това се дължи на партньорствата с MP1 и Federal Oil.

Новосъздаденият индонезийски отбор Gresini Moto3 със сигурност направи радикална промяна както в цветовете, така и в графиката. Новата комбинация от червено-черни цветове, която със сигурност ще се открои на стартовата решетка в малкия клас, ще бъде  с двама бързи и опитни състезатели, готови да влязат в битка за победи и за титлата.

Междувременно предстои ново път за тима в клас Moto2 с нов облик и под името Team Federal Oil Gresini. По време на предсезонните тестове ще има много работа за двамата пилоти Фабио Ди Джанантанио и Николо Булега. Същото важи и за новия персонал. Двама нови шефове на екипите ще се присъединят към състава: Донатело Джованоти за Булега и Марко Урани за Ди Джанантанио.

Жереми Алкоба: „Първото ми желание е шефът да се възстанови напълно. Докато около сезона надеждата е, че Covid-19 ще ни позволи да се състезаваме и календарът ще остане такъв, какъвто е. Наистина се радвам да открия нови писти. Целта ще бъде за да подобрим представянето си в събота, тъй като се борихме през 2020 г. Докато в състезанието се стремя да бъда постоянно в топ 5, може би с няколко победи по пътя към върха. Все още страдаме по отношение на аеродинамиката и теглото. Но сме готови да работим и да се боря за челни позиции. За мотора какво да кажа, смяната на цвета ме остави без думи. Наистина харесвах „класическите“ цветове, но трябва да кажа, че новият облик на Honda е много завладяващ.”

Габриел Родриго: “След толкова напрегната 2020 г., с толкова много проблеми, трябваше да оставя всичко това зад себе си. Загърбих всичко, особено от психическата страна на нещата. Сега съм нетърпелив да започна отново. Целта е да се борим за титлата и да бъдем истински претенденти. Ще работим усилено в предсезонните тестове, за да сме готови. Всичко е ново, от цветовете до моя номер. Най-важното нещо ще бъде Фаусто да се върне при нас възможно най-скоро. Иимаме нужда от него.”

Николо Булега: “Това беше доста уникална презентация. Все още трябва да свикваме с това ново статукво. Ние сме заредени психически и работихме добре през зимата като нов отбор. Целта ще бъде да бъдем последователни, нещо, което ни липсваше доста през 2020 г. Уверен съм, че ще можем да се забавляваме и да се справяме добре. Тренирам усилено и все още се възстановявам от травмата на рамото, но спазваме плана и съм много доволен постигнатият напредък. Мисля непрекъснато за Фаусто. Не знам как се е чувствал и как се чувства сега, но със сигурност не е лесно. Единственото нещо, което мога да направя, е да му изпратя много положителна енергия. ”

Фабио Ди Джанантонио: “Нямам търпение да изпробвам мотора Kalex, тъй като трябваше да пропусна последния тест през 2020 г. поради малка контузия. Зимата мина добре, защото коляното ми е напълно излекувано и се чувствам почти 100% в кондиция. Имам нужда да бъда по-бърз в сравнение с миналата година. Това означава да бъда главен герой във всяко състезание, да се опитвам да се кача на подиума и да печеля. Момчетата в отбора работят усилено и аз наистина се зареждам. Все още нямам мнение за новия си мотор, но първо трябва да го пробвам. А съм сигурен, че Фаусто няма да се предаде и ще се върне по-силен от всякога.”