юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

GV Racing и Stratos Racing Team (за който кара и Михаил Флоров) се сливат за ESBK Сезон 2021

7897979

GV Racing и Stratos Racing Team (за който кара и Михаил Флоров) се сливат за ESBK Сезон 2021. Новият отбор ще се казва Yamaha GV Stratos Pro Racing.

Мария Алонсо, първата жена мениджър на екипа на национално ниво – във FIMCEV, WSBK и ESBK – и главен изпълнителен директор, отговаряща за Stratos, отстъпва контрола на отбора на Рафаел Карлос Гарсия и Алваро Вилабоа от GV Racing, създатели и собственици на новия екип с деноминация Yamaha GV Stratos Pro Racing.

Мария Алонсо ще продължи да изпълнява  функциите си в отдела за маркетинг, комуникация и спонсорство в новия тим.

Новият бизнес проект си поставя амбициозни цели. Сезонът ще включва над 17 състезания в шампионатите – ESBK, CIV, Yamaha Cup, както и присъствие в някои от кръговете от Световното първенство Supersport.

Техническият екип ще се запази, като Аурелио Форрат, Карлос Луке, Алваро Милан и Алберто Сераноще ще останат основни механици на различните пилоти в Yamaha GV Stratos Pro Racing.

Мария Алонсо, маркетинг мениджър Yamaha GV Stratos Team: „След 7 сезона в Stratos Racing Team с гордост оставям управлението на отбора в ръцете на Рафаел и Алваро, за да могат да продължат да растат и да развиват екипа, който има голям потенциал . Благодарение на техническият и управленският ми принос съм сигурна, че името на Yamaha GV Stratos ще стигне далеч. За мен е чест да мога да бъда част от него в отдела за комуникация и маркетинг.

Рафаел Карлос Гарсия, управляващ директор на екипа на Yamaha GV Stratos: „От GV Racing сме много щастливи, че сова сливане стана факт. Присъединихме към екип с дълга история и отлична репутация. Вярваме, че това сливане на техническо, имиджево и професионално ниво ще има добри резултати”

Алваро Вилабоа, управляващ директор на екипа на Yamaha GV Stratos: „Като част от GV Racing съм много доволен от този нов проект с Team Stratos. Вярвам, че ръка за ръка ще можем да вървим нагоре и че така ще имаме много повече възможности за развитие”