юни 21, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Harley-Davidson с юбилей, Triumph и ZERO с премиери на MOTO EXPO 2023

Две американски и една британска марка ще видим на изложението MOTO EXPO 2023 в зала Арена София от 20 до 23 април. Това са легендарните машини от Милуоки Harley-Davidson, електрическите Zero Motorcycles и още една марка, написана със златни букви в историята на мотоциклетизма – британската Triumph Motorcycles. Официален вносител и на трите марки е компанията Sofia Moto Trade.

Фирмата Sofia Moto Trade е редовен участник в мотоциклетните изложения. Стартира първо с Harley-Davidson, от няколко години е представител на Triumph, а от миналата 2022 г. е представител и на Zero Motorcycles. Неслучайно щанда на тези три марки на MOTO EXPO 2023 в зала Арена София е най-голям по площ – 308 кв. м. Там ще бъдат изложени 6 модела мотоциклети от Милуоки, 12 от Обединеното кралство и 4 електрически.

Harley-Davidson не е само марка. Harley-Davidson е институция.

От началото на 2023 г. започнаха празненствата за легендарната марка от Милуоки, която празнува 120 години от създаването си!  Не само в Щатите на фестивала Harley-Davidson Homecoming, но и по цял свят всички фенове и собственици на американските легенди празнуват.  По този повод в Милуоки са подготвили специална юбилейната колекция от седем ограничени серии, специализирани модели мотоциклети, включващи възпоменателна боя, покрития, емблеми и първокласни характеристики.

Едногодишно честване на 120 години гордост и майсторство на Harley-Davidson стартира на 13 януари с представянето на първото издание на нови модели в гамата мотоциклети Harley-Davidson за 2023 г. – CVO Road Glide. Предложенията са още обновен модел Harley-Davidson Breakout Performance Cruiser, вълнуващата триколка Road Glide 3, новият средно тежък спортен мотоциклет Nightster Special и обновен и затъмнен триколка Freewheeler.

Празници на марката ще има и в България. Като част от тях е и участието на MOTO EXPO 2023. Така посетители и фенове ще могат да видят моделите: Road Glide ST, Fat Boy 114, Breakout 114, електрическият LiveWire, новият Pan America, а също специален Custom мотор или CVO.

Най-сериозната премиера на Triumph Motorcycles Bulgaria е атрактивният SPEED TRIPLE 1200 RR.

Това е най-новото от Острова, която ще може да се види по време на MOTO EXPO 2023. Той комбинира отличителна британска елегантност и стил с вълнуващо представяне в реалния свят. Speed Triple 1200 RR е най-новият и най-добрият спортен мотоциклет за пътя.

През 2021 г. 1200 RS направи абсолютна революция в теглото, мощността, управлението, технологията и стила на Speed Triple. Сега за 2023 г. летвата е вдигната още повече с новия най-висок клас 1200 RR, проектиран да достави зашеметяващо и изтънчено ново изявление в стил Speed Triple, съчетано с най-фокусираното, вълнуващо и динамично каране някога.

По-ангажиран, с най-висока спецификация, RR разполага с красива нова, изработена настройка на обтекателя и още по-фокусирана ергономичност на водача. Снабден е с най-съвременна технология и първокласно окачване, спирачки и гуми. Както личи, RR е толкова удобен на състезателната писта, колкото и на пътя.

Както стана дума, на щанда най-много ще бъдат машините на Triumph. Освен гореспоменатият модел има още един нов мотоциклет за 2023 г. – Street Triple 765  RS. Ще бъде изложена цялата гама на модела Tiger. Това са: Tiger 900 Rally PRO, Tiger 900 GT Pro, Tiger 1200 Rally Explorer, Tiger 1200 GT Explorer, Tiger 1200 GT Pro и Tiger Sport 660. Освен това ще видим Trident 660, Rocket 3 R или GT, Bonneville Bobber и Speed Twin.

За втора поредна година ZERO Motorcycles Bulgaria ще участва в MOTO EXPO.

Американската компания е създадена през 2006 г. от Нийл Саки – бивш инженер от НАСА. Първоначално тя е в Санта Круз, Калифорния, а сега централата е в Скот Вали.

Тази година към гамата си електрически мотоциклети добавят и новият модел DSR/X. Наистина, новият DSR/X вдъхва увереност по време на пътуване чрез изправена позиция на каране с висок просвет. Всичко това е съчетано с незабавно и плавно ускорение, осигурено от най-новия двигател с директно задвижване на Zero – Z-Force 75-10X, за лесно справяне с екстремни терени.

Тази нова конфигурация на двигателя произвежда най-високата мощност досега от Zero – невероятните 225 Нм въртящ момент. Това е повече от достатъчно, за придвижване по всякакъв терен. Настройките за предварително натоварване на задния амортисьор се регулират ръчно, за да се осигури гладко каране с леки или тежки товари.

DSR/X е първият електрически байк с офроуд мотоциклетния контрол на стабилността (MSC) на Bosch. Той добавя допълнителна безопасност, контрол и увереност за водачи с всякакви нива на опит на офроуд при променливи условия на сцепление.

DSR/X е с нови функции Cypher III+, които включват по-бързо зареждане, повече капацитет на батерията, навигация завой по завой и режим на паркиране, който добавя възможността за лесно придвижване напред и назад до място за паркиране или за подпомагане при изчистване на трудни препятствия.

Други модели мотоциклети на ZERO, които ще видим на щанда са SR/F, SR/S и FXE.

Moto Expo 2023 ще очаква мотоциклетистите и фенове на двуколесния транспорт. Мястото и датите са зала Арена София от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10,00 до 19,30 часа.

Вход с билети

Билети може да закупите: Онлайн с отстъпка от 5 лв  до 16.04.2023

bilet.bg – https://bilet.bg/bg/events/moto-expo-2023/3883

eventim.bg – https://www.eventim.bg/…/moto-expo-2023-sofia…/event.html

На място : на касите на зала Арена София

Деца до 12 години с придружител Безплатно!

Хора с увреждания Безплатно!

Безплатен паркинг за всички посетители.