февруари 25, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Honda актуализира X-ADV и Forza 750 за 2024 г.

  • Две нови специални издания X-ADV – Iridium Grey Metallic и Grand Prix Red с графика „голяма емблема
  • X-ADV се предлага и в нов Puco Blue цвят
  • През 2022 г. X-ADV беше третият най-продаван мотоциклет на Honda сред моделите с над 350-кубикови двигатели
  • Близо 60 000 X-ADV са продадени в Европа от 2016 г. насам
  • Престижното семейство Forza е оглавено от нова версия на Forza 750 в цвят Matt Ballistic Black Metallic със затъмнени елементи и златисти детайли
  • Forza 750 ще се предлага и в новия червен цвят Candy Chromosphere Red

Два от най-популярните европейски модели на Honda – X-ADV и Forza 750, получават вълнуващи нови цветови актуализации за моделната 2024 г.

Две нови специални издания влизат в гамата на X-ADV за 2024 г., налични в цяла Европа в цветовете Iridium Grey Metallic и Grand Prix Red. Включват впечатляващи графики с голяма емблема.

Миналата година X-ADV беше третият най-продаван мотоциклет на Honda сред моделите с над 350-кубикови двигатели, изпреварен само от среднобемния Neo Sports Café – CB650R и атлетичния адвенчър CRF1100L Africa Twin. От представянето му през 2016 г. като новаторски „двуколесен SUV“ досега Honda е продала близо 60 000 X-ADV в цяла Европа.

X-ADV ще продължи да се предлага в цвят Matt Ballistic Black Metallic, към който също ще се присъедини напълно нова цветова схема Puco Blue, като и двата варианта включват облицовка в черен графит.

750-кубиковият флагман на престижната гама Forza е най-добрият максискутер, предлагащ вълнуващо пътуване, луксозен комфорт и високотехнологичен стил. Forza 750 беше носител на престижната награда Red Dot за изключителен дизайн на мотоциклет.

 

През моделната 2024 г. в гамата дебютира и нова специална версия Matt Ballistic Black Metallic. Със стилни златни джанти и златни лога на Forza, тя е със затъмнени корпуси на двигателя, шарнирна плоча, предпазител на картера на пода и подвижно рамо.

Forza 750 ще се предлага и в напълно нов цвят Candy Chromosphere Red, който наред с пренесения от миналата година Iridium Grey Metallic ще включва интелигентно графитно черно покритие. Досегашните Mat Jeans Blue Metallic също ще продължат да присъстват в гамата.

Новите 24YM Forza 750 и X-ADV ще се насочат поетапно към представителствата в Европа от есента.