май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Honda и Рики Брабек ще защитават №1 на рали Дакар през 2021 г.

Официалният заводски отбор на Honda се завърна в рали Дакар през 2013 г. след 23-годишно отсъствие. Един от мотоциклетите на тима догодина ще стартира за първи път с номер едно, изписан на обтекателя си. Това ще бъде машината на Рики Брабек, който победи в тазгодишното рали. Екипът на Monster Energy Honda ще се стреми да повтори подвига, постигнат от Брабек през 2021 г. Всички пилоти от тима са изправени пред нова цел и ново предизвикателство.

Мечтата за спечелването на Дакар най-накрая е изпълнена.

Големите усещания за радост и удовлетворение от успеха в началото на 2020 г., през януари вече са историята. Сега, почти година по-късно, триумфалният отбор на Honda е готов да потвърди отново успеха си в голямото предизвикателство. То отново ще подложи на изпитание конкурентите, машините и оборудването до техния абсолютен лимит.

Екипът на Monster Energy Honda вече е в Джеда, Саудитска Арабия. Всички в момента прекарват последните си часове на карантина в хотела, след финалното тестване за COVID-19, преди деня на административния и техническия преглед.

Екипът е готов да се бори в рали Дакар през 2021 г. в опит да задържи титлата, спечелена миналата година от американеца Брабек. През последните месеци отборът се подложи на много задълбочена подготовка преди състезанието, за да стигне до най-трудното състезание в света при възможно най-добрите условия.

Рики Брабек, Хосе Игнасио Корнехо, Кевин Бенавидес и Хоан Бареда са четиримата фабрични мотоциклетисти в екипа на Monster Energy Honda.

Всички те са успели да завършат последното издание на Дакар. Отборът пристига на ралито в най-добра физическа форма. Всеки се надява да изживее усещането на триумф при вдигане на бронзовата награда Туарег на победителя в Дакар.

Honda CRF450 RALLY ще бъде украсен с №1. Honda отново ще носи номер 1 на своя обтекател за първи път от над 30 години насам. Жил Лале спечели Дакар през 1989 г. и оттогава никой друг мотоциклетист на Honda не е държал плакета до 2020 г. Американският пилот на  CRF450 RALLY сега с гордост ще стартира с отличителните знаци на победителя.

Рики Брабек ще бъде придружен от трима други пилоти от най-високата класа.

Чилиецът Хосе Игнасио Корнехо (№4), четвърти миналата година, който се оказа ценна придобивка, като се адаптира добре към терена на Саудитска Арабия. Заедно с него ще бъде и аржентинският пилот Кевин Бенавидес (№ 47), вицешампион през 2018 г. Той ще бъде още един пилот, който се стреми да спечели общата победа и пристига в най-добра форма тази година след победа на рали Андалусия.

Не е необходимо специално представяне за Хоан Бареда (№ 88). Към момента той  е един от пилотите на Дакар с легендарен статут. Участвал единадесет пъти и е единственият сред настоящите състезатели с най-голям брой етапни победи – 24.

Рали Дакар през 2021 г. започва на 3 януари в Джеда и трябва да завърши в същия град на Саудитска Арабия на 15-и същия месец след общо 7649 км, от които около 4767 км са специални етапи.