юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Honda продължи ангажиментите си към MotoGP

Honda подписа споразумение с Dorna Sports S.L. да се състезава през следващите пет години, от 2022 до 2026 г. в Гран при. Така компанията ще продължи да добавя към своята славна история още победи и титли.

Тази история започва през 1954 г., когато основателят на Honda, Соичиро Хонда, обяви участието в ТТ на остров Ман – водещото състезание за мотоциклети от епохата. Така постави своята цел Honda да стане най-добрата марка в света на спорта. Досега това се изпълнява.

Над 100 различни състезатели се печелили с машини Honda и са натрупали над 800 победи във всички категории. Само в във висшия клас, Honda има за 850 подиума и 25 шампионски титли при пилотите, повече от която и да е друга марка в историята.

Пътуването към успехите ще продължи още поне пет години, тъй като Honda се договори с притежателя на търговски права и промоутъра на серията Dorna Sports S.L. да гарантират мястото си в мрежата до 2026 г.

Нориаки Абе – Управляващ директор, мотоциклетни операции, Honda Motor Co., Ltd. каза: „Първо, бих искал да изкажа своето уважение и благодарност на Кармело Езпелета и всички в Dorna Sports за тяхната упорита работа в организирането на състезания по време на пандемията COVID-19.

Много съм доволен, че подновихме договора си да се състезаваме в MotoGP от 2022 до 2026 г. Honda се състезава в световното първенство на ФИМ от 1959 г. и спечели Гран При № 800 миналата година. Honda вярва, че състезанията MotoGP са жизненоважни за нашите мотоспорт дейности.

MotoGP е върхът на мотоциклетните състезания – той ни позволява да разработваме различни технологии и чрез ожесточена конкуренция да обучаваме нашите инженери и да развиваме техните умения. С тези инженери, работещи върху разработването на серийни мотоциклети, Honda може да създаде по-добри продукти за своите клиенти. Honda ще продължи да носи мечти и радост на своите клиенти по целия свят чрез своите мотоспорт дейности, включително MotoGP. ”

Кармело Еcпелета – Главен изпълнителен директор, Dorna Sports S.L.: „Горди сме с това важно съобщение за MotoGP. Защото Honda е едно от първите имена, които ни хрумват, когато мислим за мотоциклетни състезания. Японският производител беше толкова важна част от миналото, настоящето и бъдещето на MotoGP. Този нов договор засилва още повече, ангажимента между двете страни.”