юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Honda разкри новия хибриден HR-V

7897979

Honda HR-V e:HEV 2021

Honda разкри новото поколение на популярния си компактен SUV, HR-V. За първи път стандартно моделът ще е наличен с хибридната система e:HEV. С нея HR-V осигурява изключителна икономичност и напредничави технологии и системи за безопасност, съчетани с агресивен, но изчистен дизайн на купето, проектирано така, че да осигури водещото в класа вътрешно пространство, с което моделът винаги е изпъквал пред конкурентите си.

Наличен на европейските пазари от края на 2021 г., новият HR-V е поредното попълнение в гамата e:HEV (съкр. от хибридноелектрически автомобил – hybrid electric vehicle), белязала вече CR-V и дебютиралия наскоро Jazz. Компактният SUV разширява екологичната гама на Honda в унисон с ангажимента ѝ да електрифицира всички свои водещи европейски модели до края на 2022 г.

Първокласна стилистика в духа на SUV

Поредното поколение на HR-V e:HEV постига силно присъствие в сегмента SUV благодарение на дизайна си, вдъхновен от компактните купета. Новият модел се отличава с изчистен, съвременен дизайн в духа на модерната философия, наложена вече от наскоро дебютиралите CR-V и Jazz. Ключово за нея е съчетанието от функционалност и красота.

Новият облик включва доста по-различна и агресивна радиаторна решетка, а формата на каросерията се отличава с удължен капак и по-резки и вертикални очертания на профила, без това да е в ущърб на вътрешното пространство. Централната част на предния капак се спуска ниско и косо, докато страничната линия стига до основата на А-колоните, внушавайки стабилност, сигурност и подобрена SUV естетика.

Изключителни пространство, комфорт и практичност

Напълно новият HR-V постига завладяващата комбинация от стила на първокласен SUV и изключително пространство благодарение на умното разположение на агрегатите от хибридното задвижване. В резултат на това моделът запазва водещото си място по вътрешно пространство и комфорт в класа си.

Подобно на външния дизайн, интериорът също се отличава със солидното излъчване на първокласен SUV, със съвременни и приятен на допир материи.

Модерната минималистична естетика, наложена от инструменталния панел е следствие от изчистеното табло, където всеки елемент е грижливо разположен така, че да допринесе за усещането за простор. Това чувство е подсилено от новата система за разпръскване на въздуха, която потапя пасажерите в изключително свежа атмосфера, а нейните вентилационни отвори са с уникална L-образна форма и са разположени в горните ъгли на бордовото табло.

 

Благодарение на компактната хибридна технология на Honda и централното разположение на резервоара за гориво, напълно новият HR-V също като по-малкото си братче Jazz запазва патентованата система „магически седалки“, предлагаща чрез специфичното им сгъване богати възможности за реорганизация на вътрешното пространство спрямо съответните необходимост и товар.

Новият HR-V e:HEV ще бъде наличен на европейските пазари в края на 2021 г.