февруари 2, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Honda Civic Type R получи наградата „Автомобил на годината“ на наградите TopGear.com за 2022 г.

Honda Civic Type R awarded Car of the Year Award at the 2022 TopGear.com Awards

Honda Civic Type R спечели две престижни награди на TopGear.com за 2022 г. Автомобилът взе едновременно „Горещ хеч на годината“ и първото място; „Кола на годината“ . Отличията в индустрията се получават по време на 25-годишнината на Civic, носещ пурпурната емблема Type R

В продължение на шест поколения формулата за Civic Type R на Honda се разви, за да достави на клиентите най-добрия хечбек с преден двигател и задвижване на предните колела. Такъв, който може удобно да се справи с ежедневното пътуване от понеделник до петък, преди да стъпи на пистата през уикендите. Награждаването с тези признания в индустрията показва, че най-новият вариант е ореол на производителността на гамата на Honda. Тази двойна победа ъплъщава ключовите характеристики, за които Honda Civic Type R е толкова високо ценена.

Крис Харис, водещ на BBC Top Gear, коментира: „Толкова съм щастлив, че Honda имаше смелостта да направи нов хотхеч. Изглежда никой вече не иска да ги произвежда, но ми беше напомнено колко добре подхожда този тип колата е по пътищата на Обединеното кралство. Обичам кимванията към неговото наследство: червената алкантара, малкият метален скоростен лост, това е кола, която ме кара да се усмихвам. Това е правилният размер в свят, в който всичко е прекомерно и превъзмогнато, то просто удря на точното място. Когато го карах на Дънсфолд, открих, че се държа агресивно и това е, което наистина има значение.”

Ребека Адамсън, ръководител на отдел „Автомобили“ в Honda UK, коментира: „Развълнувани сме, че Top Gear наградиха Civic Type R както с Hot Hatch, така и с наградата Кола на годината като цяло на своите търсени годишни награди. Екипът на Honda работи неуморно, за да достави автомобил, който допълнително се развива, съзрява и усъвършенства технологиите, разработени в продължение на шест поколения. Резултатът е, че последното поколение е най-бързият и най-мощният Civic Type R досега. Да получиш първото място срещу сериозна конкуренция доказва, че този автомобил наистина отговаря на очакванията си и след 25 години е също толкова популярен, колкото и преди.”

В Type R се предлага само една опция за двигател – 2,0-литров четирицилиндров бензинов двигател – най-силният и най-мощен VTEC Turbo, произвеждан някога от Honda.

Последните победи следват предишен успех, тъй като Civic Type R беше обявен за Легендарна кола на годината от Sunday Times на Motor Awards 2022, което го направи хеттрик. Афертите за поръчки за изцяло новата Honda Civic Type R са отворени днес, 30 ноември 2022 г., като първите доставки се очакват в Европа от януари.