юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Honda Jazz e:HEV е сред финалистите в конкурса AUTOBEST 2021

NEW HONDA JAZZ e:HEV MAKES THE FINAL SEVEN OF AUTOBEST 2021

Най-новото поколение на Honda Jazz се нареди сред седемте финалиста в категория ‘Best Buy Car’ и ще претендира за престижната европейска награда AUTOBEST 2021.

Предлаганият само в хибридна версия Jazz бе представен по-рано през годината и е ключов модел в ангажимента на Honda да електрифицира на 100% европейската си моделна гама до 2022 г.

Това е третият номиниран модел на Honda, който достига до финалите на AUTOBEST. Досега това са били HR-V през 2016 г. и Civic през 2018 г. Журито на AUTOBEST включва 31 от най-влиятелните автомобилни журналисти в Европа, сред които и българин. Именно те избират най-доброто предложение от пълната моделна гама, достигнала до европейските купувачи.

Jazz e:HEV и Jazz Crosstar e:HEV издигат на нови висоти автомобилния дизайн и електрическата мобилност. Новото поколение на Jazz осигурява лесно управление, съчетано с икономичност и незабавна реакция. Динамиката е допълнена от водещи в класа нива на интериорното пространство, комфорта и практичността. И двете версии са част новата гама на Honda, минала под знака на e:TECHNOLOGY. Те са и първите от общо шестте електрифицирани модела на Honda, които компанията планира да пусне на европейския пазар до 2022 г.

Системата e:HEV е напълно нова разработка, направена специално за Jazz. Проектирана е така, че да осигурява наслада от шофирането. Състои се от два електрически мотора, съчетани с 1,5-литров бензинов i-VTEC двигател, литиевойонна батерия и иновативна трансмисия с фиксирани предавки. Всички те работят в съвършен синхрон заедно, за да осигурят най-доброто съотношение между икономичност и ускорение в класа.

Интуитивната технология Honda Connect от ново поколение с лекота свързва пътниците с всичко от всекидневието им и включва лесно управляем набор от инфоразвлекателни услуги.