юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Husqvarna Mobility разкрива новото поколение TC 85 за 2025 г.

7897979

За 2025 г. Husqvarna Mobility има удоволствието да обяви новото поколение TC 85, за да подчертае непрекъснатото си развитие на високопроизводителни двутактови минивелосипеди. Ориентираната към състезания машина сега е изградена около изцяло ново шаси, което предлага значителни подобрения в управлението и стабилността, докато обновеният двигател увеличава мощността в долния и средния диапазон. Допълнителните компоненти, въведени с цел подобряване на изживяването на пистата за всички млади ездачи, включват новия амортисьор WP, люлеещото се рамо и ергономичната каросерия. Завършвайки промените, новите графики, съответстващи на пълноразмерните модели, създават модерен и унифициран вид на водещия в класа TC 85.

С модела от предишното поколение, който се състезаваше за победа в Световния шампионат по мотокрос за юноши през 2023 г., новият TC 85 е изграден върху доказани основи и е красиво изработен. За 2025 г. новата рама с усъвършенствана геометрия значително подобрява управлението и стабилността. Отразявайки конструкцията на пълноразмерните машини, новият амортисьор WP XACT, който е с 16 мм по-къс от преди, за да осигури по-балансирано шаси, е монтиран на горната тръба на рамата. Тази конструкция създава по-настъпателно усещане за TC 85 и е от огромно предимство при неравни писти и големи скокове. Освен това ъгълът на кормилната глава е намален с половин градус и е позициониран с 6 мм по-близо до центъра на шасито за по-добро управление в завои, особено при излизане от тях.

85-кубиковият двутактов двигател се възползва от няколко нови компонента, които са въведени, за да създадат по-силна мощност в ниския и средния диапазон, без да се жертва максималната мощност. Актуализациите включват нова цилиндрова глава, запалителна свещ, запалване и изпускателна система, като настройките в карбуратора Keihin са коригирани, за да отговарят на подобрения двигател. И накрая, в сравнение с отиващото си поколение, двигателят е завъртян с три градуса нагоре в предната част и чрез завъртане от същата монтажна точка на люлеещото се рамо, теглото е разпределено по-ефективно за подобряване на завоите и скоковете.

Самото люлеещо се рамо е ново и с 300 г по-леко благодарение на усъвършенстван процес на леене. Заедно новата рамка, амортисьорът WP XACT и люлеещото се рамо намаляват общата височина на TC 85. Тези промени, въведени заедно с новата ергономична каросерия, гарантират, че младите ездачи могат да се движат много по-лесно на TC 85, което им вдъхва увереност и им позволява да се състезават с подобрен контрол. Освен това модернизираният триъгълник на ездача, създаден от новите опори за краката, кормилото и по-ниската седалка, допълнително подобрява усещането при каране и прави модела от ново поколение невероятно лесен за управление.

За да се подобри максимално представянето и да се даде възможност на водачите да персонализират новия TC 85, е разработена кратка селекция от технически аксесоари. Гамата включва висококачествени, ориентирани към състезанията компоненти както за двигателя, така и за шасито, за да се подобри още повече усещането от карането. Освен това колекцията функционално офроуд облекло включва цялостна гама от облекла, предназначени за представяне на пистата. Това гарантира, че всички младежи могат да карат с максимален комфорт, безопасност, стил и по най-добрия начин по всяко време.