май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Husqvarna Motorcycles пуска на пазара чисто новия модел Svartpilen 801 2024

Husqvarna Motorcycles с гордост представя своя изцяло нов и мощен гол мотоциклет – 2024 Svartpilen 801. Съчетавайки производителност, пъргавина и съвременен дизайн, вдъхновен от скрамблера, Svartpilen 801 е най-новата и най-голяма по обем гола машина в гамата на марката. Създаден, за да повиши преживяването от шосейното каране и да избяга от обикновеното, този изключителен мотоциклет поставя нов стандарт за съвършенство при уличните модели със средна маса.

С тегло от само 181 кг, Svartpilen 801 е изграден около здрава и лека тръбна рамка от хром-молибденова стомана за прецизен баланс между гъвкавост и твърдост. Сърцето му е мощен двигател с обем 799 куб. см, паралелен двуцилиндров, DOHC. Преобръщайки везните с 52 кг суха маса, двигателят предлага максимална мощност от 105 к.с., като надеждността и ефективността му са гарантирани от иновативни технологии, които удължават интервалите за обслужване до 15 000 км и осигуряват изключително нисък разход на гориво.

Комбинацията от лек двигател и рама осигурява на Svartpilen 801 перфектно балансирано съотношение между мощност и тегло, което води до постоянно пъргаво и вълнуващо каране. Системата Power Assist Slipper Clutch (PASC) увеличава максимално сцеплението при рязко ускорение и предотвратява нестабилността при рязко спиране, а Easy Shift осигурява безпроблемна смяна на предавките. Регулируемото окачване WP APEX предлага 140 мм ход на вилката и 150 мм ход на амортисьора за гарантиран комфорт и управление както в града, така и извън него. Гумите Pirelli MT60 RS, които са монтирани на 17-инчови колела, осигуряват високо ниво на сцепление и обратна връзка.

Минималистичният външен вид на Svartpilen 801 е постигнат чрез първокласни детайли, като LED светлини и алуминиево кормило, които се обединяват, за да създадат уникална и привличаща вниманието улична машина. Тънката ергономична каросерия, завършена в тъмни тонове, обгръща прилежно двигателя и рамата, а седалката от две части предлага високо ниво на комфорт и неограничени движения.

Най-съвременните електронни помощни средства подобряват възможностите за шофиране на Svartpilen 801, а опционалният пакет Dynamic Pack издига усещането за шофиране на улицата на още по-високо ниво. В допълнение към регулируемите системи за контрол на сцеплението на мотоциклета (MTC) и ABS, режимите на каране Street, Rain и Sport са предварително зададени опции като стандарт. Пакетът Dynamic Pack въвежда регулиране на приплъзването на двигателя (MSR) за контролирано намаляване на скоростта, като режимът Anti-Wheelie ограничава максималния ъгъл на завъртане на колелата за допълнителна безопасност.

Най-добрият в класа си технологичен пакет осигурява лесна употреба и максимална ефективност за всеки водач. Спирачната система J.Juan осигурява изключителна спирачна сила благодарение на чувствителната към завоите ABS система на Bosch. За напредналите ездачи може да се включи режимът Supermoto ABS от тези, които търсят по-високо ниво на усещане при спиране и по-тясна връзка с пътя.

Многофункционалността и безопасността са подсилени от първокласни електронни функции, включително стандартно 5″ TFT табло и модул за свързаност. Свързването на устройството с приложението Ride Husqvarna Motorcycles позволява да се активира ясна навигация Turn-by-Turn, както и възможност за контрол на телефонните обаждания и избор на музика. Системата за предупреждение за опасност също е интегрирана в органите за управление на кормилото, докато защитата срещу кражба се осигурява чрез имобилайзера.