септември 23, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Isle of Man TT 2023: Испанският състезател Раул Торас Мартинес загина в състезанието ТТ Supertwin

И тази година не мина без жертви на  ТТ на остров Ман. Испанският пилот  Раул Торас Мартинес загина в състезанието ТТ Supertwin.

Това обявиха организаторите на Isle of Man TT. Мартинес е починал след инцидент в състезанието Supertwin във вторник вечерта. Торас е претърпял инцидент в планинската част на трасето с дължина 60,75 км в последната обиколка на състезанието Supertwin във вторник.

Испанецът, на 46 години, се състезаваше в TT от 2017 г. и постигна най-добър резултат от 15-то място в миналогодишното състезание Supertwin.

В състезанието Superstock във вторник следобед той записа най-бързата си обиколка на трасето TT на 125,470 м/ч. (201,92 км/ч.) по пътя си към топ 20 финала. С това той стана най-бързият испанец на състезанието.

Изявление на организаторите гласи: „С голяма тъга Isle of Man TT Races може да потвърди, че Раул Торас Мартинез, 46, от Сан Хилари Сакалм, Испания, е загинал при инцидент по време на първото състезание Supertwin за 2023 г. на остров Ман. Инцидентът се случи в секцията Алпин, между маркерите на 16-та и 17-та миля, в третата и последна обиколка на състезанието. Раул беше опитен TT състезател, който направи своя дебют през 2017 г., с най-добър резултат от 15-то място в миналогодишното състезание Supertwin. Той записа най-бързата си обиколка на TT Mountain Course по-рано днес в Superstock Race, с обиколка със средна скорост от 125.470 м/ч., като същевременно си осигури 20-то място. Раул беше най-бързият испанец, който някога е карал по трасето TT. Общо Раул се е състезавал в 21 TT състезания. Организаторите предават най-дълбоките си съчувствия и съболезнования на семейството, приятелите и близките на Раул.“

Торас досега е единственият състезател, който е загубил живота си в ТТ тази година. Миналогодишното състезание, както вече писахме е първото след началото на пандемията от COVID през 2020 г., беше помрачено от трагичната смърт на шестима състезатели.

Състезанията трябва да продължат днес, в сряда с вторите състезания Supersport и Sidecar, последвани от вторите Superstock и Supertwin излети в петък. 2023 TT ще приключи в събота със Senior TT.