юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Ivo Monticelli подписа договор с Monster Energy KRT

7897979

Monster Energy Kawasaki Racing Team  подписа договор с Ivo Monticelli за световното първенство по мотокрос FIM MXGP през 2021 година. За  26-годишният итарианец това ще е 10-ти сезон в първенството на планетата и четвърти като състезател в клас  MXGP.  Съотборник на Ivo Monticelli в Monster Energy Kawasaki Racing Team  ще е Romain Febvre.

Ivo Monticelli: „Радвам се, че получих възможността да се присъединя към KRT. За мен това е чест и сбъдната мечта. Вече прекарах известно време с отбора и се чувствам перфектно! Още не съм тествал мотора, тъй като в края на 2020 година претърпях операция на коляното. Вече започнах физическа подготовка. Само въпрос на време е се кача и да направя тестове с мотора. Нямам търпение да карам KX450-SR. Вече започнах да работя с Jacky Vimond и екипа от физиотерапевти. Толкова съм щастлив, че ще  работя с такива професионалисти. Познавам Jacky отдавна, но за първи път в кариерата си ще имам възможността да работя ежедневно с треньор. Целта ми е да бъда последователен. Искам да се класирам в челната петица във всеки кръг. Сигурен съм, че е това е възможно, ако всичко върви по план. Сигурен съм, че от Romain Febvre ще науча много, все пак той е световен шампион. Нямам търпение да започна да карам с него.”

Thierry Chizat Suzzoni (Team Manager and Team Owner): „Много се радваме, че Ivo вече е с нас. Той има много опит, тъй като това ще е четвъртият му сезон в класа MXGP. Ние сме убедени, че той ще бъде отлично лице на Kawasaki и на нашите основни спонсори Monster Energy, Motorex и Alpinestars. Сигурен съм, че работата му с двама световни шампиони като Jacky  и Romain ще му помогне да направи следващата стъпка и да се класира  редовно в първите 10 във всяко състезание. Що се отнася до Romain, след като вече работим заедно една година се познаваме много добре. Когато той се присъедини към нас миналия сезон,  трябваше да пропусне първите два кръга заради контузия. След това показа, че е претендент за подиума и съм сигурен, че отново ще се бори за победи и призови класирания. Сега той има перфектна синергия с KX450-SR, има силна мотивация. Ние вярваме в неговите способности“

Ivo Monticelli – роден на 16/08/1994

ПОСТИЖЕНИЯ:

2020: 15th in the MXGP World Championship

2019: 11th in the MXGP World Championship

2018: 23rd in the MXGP World Championship

2015: 16th in the MX2 World Championship