май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Jeep представя специални серии Compass и Renegade

Нова елегантна и високопроходима серия Upland се включва в моделната гама на Jeep Renegade и Jeep Compass, за да предложи на водачите легендарните офроуд способности на Jeep в съчетание с отлично обзаведен интериор и богато оборудване. Към гамата на Jeep Compass се присъединява и още една нова серия High Altitude със задвижване eHybrid, която представлява комбинация от рационалност и стил.


Специалната серия Renegade Upland и Compass Upland използва 4xe Plug-in хибридна задвижваща система с мощност 240 к.с. Тя се характеризира с висока производителност, удоволствие от шофирането, горивна ефективност и екологичност. Системата се състои от два електрически мотора, акумулаторен пакет с ресурс от 11,4 kWh, бензинов 1,3-литров турбо двигател и 6-степенна автоматична трансмисия. Тази архитектура съчетава две коли в една – електрически автомобил с високоволтова литиево-йонна батерия и електрически мотор на задната ос, и конвенционален автомобил с двигател с вътрешно
горене на предната ос.
Увеличеният въртящ момент, генериран от електрическата система и възможността за регулирането му с изключителна прецизност гарантира още по-голяма проходимост със задвижване на четирите колела върху всякакви терени. В същото време всекидневното шофиране в градски условия може да се извършва в изцяло електрически режим при нулеви емисии със среден пробег от 50 км. Благодарение на 4xe Plug-in хибридната технология нивата на емисиите CO2 са по-ниски от 50 г/км в хибриден режим.


Специалното издание Jeep Compass Altitude със задвижваща система e-Hybrid предлага пъргаво и релаксиращо хибридно шофиране. Бензиновият 1,5-литров турбо двигател генерира мощност в размер на 130 к.с. и 240 Nm въртящ момент, като е свързан с нова 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Системата може да осигури изцяло електрическо задвижване при стартиране, потегляне и движение с ниска скорост, както и при маневри за паркиране. Електрическите технологии дават възможност на водача да се възползва от функции като тих старт, възстановяване на енергията, електрически буст и електрическо движение.


Сериите Renegade и Compass Upland, както и Compass High Altitude, надграждат найпопулярното ниво на оборудване Limited. Те разполагат с изцяло LED светлини с автоматично превключване къси/дълги, фарове за мъгла с осветяване на завоите и релси на покрива. В интериора Renegade е оборудван със 7-инчов TFT клъстерен дисплей и мултимедия Uconnect с 8,4-инчов сензорен дисплей, докато Compass Upland и High Altitude предлагат 10,25-инчов TFT клъстерен дисплей и мултимедия Uconnect с 10,1-инчов сензорен дисплей с допълнителни интелигентни функции. Мобилни телефони се интегрират чрез приложенията Android Auto и Apple Car Play. За да се отговори на изискванията на все по-взискателните клиенти, свързаните услуги Uconnect осигуряват специфични функции за електрическо шофиране с усъвършенствана свързаност в автомобила и извън него.


Специалните издания Renegade Upland и Compass Upland продължават стратегията „дизайнът следва функцията“ и са подготвени за тези, които искат да се насладят напълно на офроуд способностите на автомобилите Jeep. За тази цел седалките са покрити със  специална тапицерия, която позволява лесно почистване и измиване. Практичността е допълнена със стилни акценти с цвят бронз по таблото на Compass, а при Renegade – на предните отвори на климатичната инсталация и около високоговорителите. Пътниците се настаняват в ексклузивни черни седалки с елементи в цвят бронз.


Специалното издание Compass High Altitude комбинира рационалност и елегантност, като се отличава с ексклузивни черни детайли и боядисани в цвета на автомобила брони и арки на калниците, в които изпъкват специални 19-инчови джанти с черен лак. Интериорът се характеризира с комфортни седалки в комбинация от текстил и кожа, декорирани с червени шевове и с двупососочно лумбално регулиране. Отличителният червен шев минава през цялото арматурно табло, придавайки на салона елегантен и забележителен дизайн.
Новите серии Renegade и Compass са оборудвани с пълен набор от функции за безопасност, включително система за предупреждение и спиране при опасност от челен сблъсък, система за активно поддържане на лентата, както и адаптивен круиз контрол. Цветовата гама включва стилните лакове Alpine White, Black и Colorado Red, като при версиите Upland се предлагат и приключенските Sting Grey и Blue Shade. Всички цветове (с изключение на черния) могат да бъдат съчетани с контрастен черен покрив за още пооткрояващ се външен вид.