юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

KTM усъвършенства гамата Enduro EXC за 2025 г.

7897979

KTM  въвежда серия от усъвършенствания към гамата Enduro – EXC за 2025 г. Това е резултат от над тридесет години производителност, родена от състезанията, най-съвременна технология и любимите модели на феновете на пътеките. Вчера обявихме новостите в ендуро гамата на GAS GAS, които са дъщерна марка на австрийците от Матигхофен. Днес и КТМ обяви подобренията.

С повече от три десетилетия в световните ендуро шампионати и безброй регионални титли, гамата KTM EXC за 2025 г. е настроена да запази доминацията си в ендуро състезанията. След значителния основен ремонт от 2024 г. от 95%, гамата от 2025 г. продължава да използва революционно затворено картриджно окачване, усъвършенствана рамка и каросерия и технология, определяща индустрията.

Най-забележителната промяна е „оранжевото“ преобразяване. Тук предишните лилави акценти, вдъхновени от 1990-те, са заменени от вечна сребристо-сива графика върху преобладаващо оранжева каросерия и черна рамка. Седалката остава оранжева, включваща покритие за високо сцепление и текстурирани ленти за захващане, които също могат да бъдат намерени на протекторите на рамката, капаците на резервоара и подложката на щангата. Отзад управлението е допълнително усъвършенствано, благодарение на новите настройки за амортисьора WP XPLOR PDS, което води до подобрен баланс на налягането и по-нисък риск от кавитация. 

Люлеещото се рамо също получава актуализация с обработен модул за подобряване на издръжливостта на верижния плъзгач. Отпред, нова и актуализирана ролка на резервоара за гориво сега закрепва резервоара по-здраво на място, като същевременно запазва рамката защитена от търкане. На кормилото, нов превключвател за включване/изключване е пренесен от гамата KTM SX.

 

Най-голямата новина за 2025 г. е повторното въвеждане на специален 125-кубиков KTM Enduro модел в гамата. След десетилетие на отсъствие (2016 г. беше последният модел за ЕС), за 2025 г.  KTM 125 XC-W се завърна, за да възвърне своето господство в категорията 125 Junior Enduro. KTM 125 XC-W е проектиран специално за състезателни цели. Той се отличава от другите 2-тактови модели на KTM с няколко отличителни характеристики. Той използва двигателя на KTM 125 SX от 2025 г., но включва ендуро трансмисия и статорни компоненти от KTM 150 EXC. 

За разлика от други модели в гамата на KTM от двутактови Enduro, KTM 125 XC-W не включва допълнителен резервоар за масло между резервоара за гориво и кормилната глава, което го прави единственият модел с предварителна смес в това отношение. Освен това, той се доставя стандартно с превключвател за избор на карта. Всички други основни компоненти са идентични с гамата KTM EXC.

Всички модели в гамата запазват хидроформованата, лазерно изрязана и заварена от роботи рамка, която е известна със своите параметри на гъвкавост, обратна връзка с водача и стабилност по права линия, с 48 мм WP XACT затворена пружинна вилка с патрон и WP XPLORE PDS се грижи за задълженията по окачването. 

Гамата 2025 KTM EXC 2-тактови модели ще се състои от KTM 125 XC-W, KTM 150 EXC, KTM 250 EXC и KTM 300 EXC. Гамата от 4-тактови двигатели остава непроменена, като най-добрите KTM 250 EXC-F, KTM 350 EXC-F, KTM 450 EXC-F и KTM 500 EXC-F попълват редиците. Гамата KTM EXC за 2025 г. е кулминацията на години на борба за научноизследователска и развойна дейност в острия край на ендуро състезанието по целия свят. С динамично представяне, породено от състезания, фокусирана ергономичност и водеща технология, гамата KTM Enduro за 2025 г. е подготвена и готова да предизвика всеки терен.