април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Land Rover Classic пуска 25 специални приключенски Defender Works V8 Trophy

Някога, през 80-те и 90-те години на миналия век имаше едно свръхчовешко изпитание за хора и машини – Camel Trophy, в което участваха автомобили Land Rover. То беше преход в непристъпни местности за хора от цял свят, ентусиазирани, обединени от  жаждата за приключения,  които бяха подложени на специални изпитания.  Сега като че ли това адреналиново изживяване се възражда под друга форма.

Land Rover Classic продължава невероятния експедиционен опит на оригиналния Defender с ограничено производство на готови за приключения автомобили Defender Works V8 Trophy. Те ще се използват за ексклузивно състезание в замъка Eastnor през 2021 г.

Въз основа на преработената спецификация на Defender Works V8 за 2012-2016 г., разработена от Land Rover Classic, включваща 5,0-литров бензинов V8 двигател с мощност 405 к.с. при 6000 об./мин. и въртящ момент от 515 Нм при 5000 об/мин. Автомобилите са с осемстепенна автоматична скоростна кутия ZF и изцяло подобрени окачване, управление и спирачна система. Автомобилите Trophy ще разполагат и с широка гама от допълнителни подобрения, специално пригодени за офроуд шофиране.

Двадесет и пет автомобила Defender Works V8 Trophy, във варианти 90 и 110, ще бъдат завършени в цвят Eastnor Yellow с подходящи 16-инчови стоманени джанти. Контрастиращи лакове в цвят Narvik Black ще бъдат поставени върху арките на калниците, капака и задната врата. Специално създадените автомобили ще разполагат и с LED фарове, предна решетка Heritage, уникални значки на Land Rover Trophy и графики за участие в събития, персонализирани за всеки клиент.

Defender Works V8 Trophy е проектиран да се справи с най-взискателните предизвикателства за издръжливост. Допълнителният комплект за шофиране на всякакъв терен включва предна лебедка, защитна клетка, багажник на покрива, LED прожектори и офроуд гуми.

В купето моментално разпознаваемият 4×4 разполага с изцяло черна кожена тапицерия Windsor със спортни седалки Recaro, контрастен жълт шев и специален часовник на Land Rover Trophy от Elliot Brown. Вградена е и собствената класическа информационно-развлекателна система на Land Rover Classic с интегрирана навигация и свързаност с мобилни устройства.

По-късно тази година клиентите на Defender Works V8 Trophy ще бъдат поканени да се състезават в ексклузивно тридневно приключение в замъка Eastnor в Херефордшър – духовният дом на Land Rover за обучение, тестване и разработка.

Виждайки за пръв път своя Defender Works V8 Trophy, клиентите и техните спътници ще направят първите си стъпки, като добавят имената и флаговете на страната си към автомобила. След това те ще се впуснат в редица предизвикателства, вдъхновени от известни глобални приключения и състезания, обхващащи повече от седем десетилетия производство на Land Rover.

Експертно индивидуално обучение ще бъде осигурено като част от приключението. То ще даде на клиентите уникалната възможност да развият екстремни техники на шофиране и умения в собствения си автомобил, преди да подложат обучението си на тест. Всички ще се състезават за набор от награди, включително голяма награда за общия победител – която ще бъде обявена по-късно през 2021 г.

Събитието Land Rover Trophy ще бъде подкрепено от новия Defender и внимателно подбрани партньори на марката Elliot Brown, Fat Face и Musto, които са създали допълнителни продукти специално за клиентите на Defender Works V8 Trophy.