май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Liqui Moly става главен спонсор на Гран при на Германия до 2023 г.

Dorna Sports обяви ново споразумение с компанията Liqui Moly. Според него германският гигант за масла и смазочни материали ще бъде главен спонсор на Гран при на Германия от 2021 до 2023 г. Следователно състезанието ще бъде наречено Grand Prix Liqui Moly Motorrad Deutschland (Голямата награда на Liqui Moly за мотоциклети на Германия) за следващите три години.

Основана в Улм през 1957 г., компанията Liqui Moly се превърна в световно призната емблематична марка за качество на смазочните материали. Компанията има над 4000 продукта, налични по целия свят. Всички те са проучени, разработени и произведени в Германия.

Като дългогодишен партньор на MotoGP, компанията е ексклузивен доставчик на смазочни материали за класовете Moto2 и Moto3 от 2015 г. Това споразумение наскоро удължено до 2023 г. и беше основният спонсор на Гран при на Теруел през 2020 г. Името и логото на Liqui Moly също така присъства като реклама в по-голямата част от пистите в календара на MotoGP. Това е друг договор, наскоро удължен за още три години.

Това ново споразумение за спонсорство на следващите три Гран при на Германия служи за укрепване на партньорството между Dorna и Liqui Moly. То включва и хоспиталити център на Liqui Moly на място във всяка Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland.

Петер Бауман, маркетинг директор на Liqui Moly казва: „След като присъствахме успешно в MotoGP в продължение на девет години, вече можем да издигнем сътрудничеството си с Dorna на ново ниво. Много сме доволни от възможността да бъдем официалният спонсор на нашата домашна Гран при от тази година нататък. Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland допълнително ще засили присъствието на нашата марка по света.”