юли 18, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Mercedes тества автоматизирано шофиране от ниво 3 в Китай

7897979

Mercedes-Benz получи одобрение за тестване на силно автоматизирано шофиране на ниво 3 в Пекин. Първоначално пробните карания трябва да се провеждат на специално определени магистрали и винаги да се придържат към принципа „безопасността на първо място“. Mercedes работи със съответните власти, за да разработи своите системи от ниво 3 за китайския пазар, за да предостави на китайските клиенти безопасно и надеждно автоматизирано шофиране.

Компанията започва да тества адаптивен круиз контрол през 1986 г. Днес Mercedes-Benz е единственият производител на автомобили, който има първото в света международно валидно одобрение на системата за силно автоматизирано шофиране (SAE ниво 3) и система за паркиране без водач (SAE ниво 4). Тестване по специални трасета на системи от ниво 3 се провеждат в Китай от години.

„След като имаме нашия Drive Pilot в Германия и САЩ, тестовият лиценз в Пекин е следващият важен крайъгълен камък в превръщането на силно автоматизираното шофиране в състояние за китайските пътища“ – казва Маркус Шефер, член на борда на Mercedes.

Сега цялото глобално ноу-хау ще бъде дадено в подкрепа на местния екип за изследване и развитие при разработването на безопасна и надеждна система. Инженери, адвокати, мениджъри по съответствието, експерти по защита на данните и експерти по етика работиха заедно като интердисциплинарен екип, за да разработят и одобрят силно автоматизираната система за шофиране. При проектирането на системата Mercedes-Benz върви стъпка по стъпка, за да се фокусира върху безопасността

Източник:

auto-press.bg