април 16, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto2: Гарднър най-бърз на Лосаил, бие Канет

Реми Гарднър (Red Bull KTM Ajo) бе най-бърз в първия ден от официалните тестове на за Moto2 и Moto3 в Катар. Австралиецът даде 1: 59.074 и започва 2021 г. там, където ще иска да продължи в средния клас. Той измести от първото място Арон Канет (Inde Aspar), който завърши деня втори на 0,269 сек. Трети бе Джо Робъртс (Italtrans Racing) на 0,211 сек. от Канет.

В града – Доха бе горещо, но вчера вечерта беше горещо и извън него. Това до края на деня това беше повече от очевидно, като времената за обиколка спаднаха от 2: 02 до 1:59  мин. на Гарднър. Най-добрата обиколка миналата година на Робъртс беше 1:58.136. Така че сегашните времена са все още далеч от идеалните постижения.

Гарднър премина в отбора на Red Bull KTM Ajo през този сезон, едно от най-големите в класа. За него забележителната година със сигурност започна добре. Така е и с Канет, тъй като отличилият се новак през 2020 г. оглави класирането, преди австралиецът да поеме властта по-късно. Робъртс също се изкачи нагоре по-късно през деня и ще иска да направи важна крачка напред този сезон.

На четвърто място бе Сам Лоус от Elf Marc VDS Racing, който остана само на 0.020 сек. от Робъртс. Въпреки катастрофата на британеца следобед, ездачът е ок. Хафис Сияхрин (NTS RW Racing GP) от Малайзия също се представи отлично – 5-и. То пресече пътя на Николо Булега (Federal Oil Gresini Moto2) с още по-малка разлика – 0,009 сек. Шави Виерге (Petronas Sprinta Racing) бе 6-и, само на още 0,051 сек. Накратко – изключително близка дистанция в средата на топ 10.

Марсел Шрьотер (Liqui Moly Intact GP) бе 7-и на няколко десети назад. Имаше горещ спорт с Аугусто Фернандес (Elf Marc VDS Racing), който го гонеше по петите на 0,045 сек. Само на две хилядни 9-и остана Джейк Диксън. Пилотът на Petronas Sprinta Racing се завърна след контузия и започна добре.

Десетият беше впечатляващ новобранец – Раул Фернандес. Победителят във финалното състезание Moto3 от 2020 г. се изстреля в Moto2 с време 1:59.990 на новата си, по-голяма машина Red Bull KTM Ajo. На по-малко от една десета от него бе Диксън, като победи Фабио ди Джанантонио (Federal Oil Gresini Moto2) само с 0,008 сек. „Дига“ сменя шасито тази година и въпреки това започна стабилно.