юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto2: Канет с първа позиция от чакъла в Муджело

Арон Канет  (Pons Wegwow Los40) постави името си като кандидат за победа в Гран при на Италия, като  записа 1:50.796. Това даде на испанеца старт от първа позиция. Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo) доминираше в тренировките и беше фаворит в сесията, но остана на 0.159 секунди от своя сънародник. Сам Лоус (Elf Marc VDS Racing Team) завърши топ 3, за да се нареди на първия ред за 3-то поредно състезание.

Канет влезе в чакъла, след като постави времето си за първа позиция. Затова пилотът на Pons отиде до медицинския център. За щастие на испанеца Акоста и Лоус нямаха достатъчно време да подобрят времето ме.

Джо Робъртс (Italtrans Racing Team) спечели 4-о място,  за да си осигури първото място на втория ред с Филип Салач (QJMOTOR Gresini Moto2) и Джейк Диксън (AutosolarGASGAS Aspar M2). Изглеждаше така, сякаш Челестино Виети (Fantic Racing) щеше да вземе първа позиция в заключителните етапи, но трафикът по средата на обиколката спря прогреса на италианеца. Виети стана 7-и, първото място на ред 3 пред дуото MB Conveyors SpeedUp на Фермин Алдекер и Алонсо Лопес.