Moto2: Лоус остава с Elf Marc VDS през 2022 г.

Стефан Илиев

Екипът на Elf Marc VDS Racing съобщи, че Сам Лоус остава в отбора в клас Moto2 и през 2022 г.  Британският пилот е удължил с още една година договора си.

След идването си в Marc VDS Racing миналата година, Лоус продължи да носи успех на най-цветния отбор в историята на Moto2. Лоус има изключително успешен дебют с тима през 2020 г., когато завърши шампионата 3-и с три победи, 7 подиума и три първи позиции.

30-годишният пилот постигна още по-голям успех през 2021 г., като в началото постигна две победи на Лосаил. Британецът после постигна още един подиум на Херес, а сега е 4-и в класирането на шампионата.

Elf Marc VDS Racing съобщи, че техническият екип, който се грижи за Лоус, ще остане непроменен. Опитния шеф на екипа Жил Биго ще ръководи специалисти като техника по данните Жулиен Робер, както и механиците Оливие Бутрон и Антони Кутюрие.

Подновяването на договора с Лоус дойде, след като наскоро Elf Marc VDS Racing попълни пилотския си състав за 2022 г. с талантливия италианец Тони Арболино.СЛЕДВАЩА

MotoGP: Баная – осмият в Клуба на победителите през 2021 г.

Дългоочакваната победа на Франческо Баная в MotoGP го направи осмият член на Клуба на победителите през сезон 2021. Това стана […]