юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto2: Неудържимият Раул Фернандес печели първа победа

7897979

Пилотът на Red Bull KTM Ajo Раул Фернандес спечели първата си победа в клас Moto2, едва при тертото си участие. Новакът в средния клас наложи стархотен ритъм, ообено в края на състезанието за Гран при на Португалия. Испанецът победи втория – Арон Канет (Solunion Aspar Team) с 1,6 сек. и стана първият новак след Маверик Винялес, спечели побаде в средния клас. Трети стана Реми Гарднър (Red Bull KTM Ajo), за когото това е трети пореден подиум от началото на сезона.

Победителят от първите два кръга и бивш лидер в шампионата Сам Лоус (Elf Marc VDS Racing Team) падна на първия завой, веднага след старта.

Лоус стартира лошо от първа позиция, като се опита а компенсира това в завой 1. Натисна късно спирачките и полетя право към задното колело на Гарднър. Британецът вдигна мотора си, но задния край на машината изведнъж се плъзна. Лоус беше изстрелян във въздуха на Завой 1. За щастие, след падането Лоус стана на крака, но това беше кошмар за бившия лидер в световното първенство.

Гарднър бе лидер в състезанието, следван от Марко Безеки  (SKY Racing Team VR46). След това той го изпревари. Джо Робъртс (Italtrans Racing Team) следе от 8-о място на 2-о. на 11-ата обиколка Арон Канет поведе, но той и Безеки отвориха много завой 1. Джо Робъртс ги изпревари, а след това същото направи и Гарднър.

Новобранецът Раул Фернандес беше много по-добър от съперниците си и скоро поведе. Той вдигна темпото и за три обиколки бе лидер с 0.7 сек., като направи още една най-бърза обиколка в състезанието – 1: 42.864. След това бе недостижим.

Раул Фернандес влезе като лидер в последния завой, за да спечели първото си състезание в Moto2, само от третия опит, в зашеметяващ стил.

Сензационно каране на младия испанец, който сега е 2-и в шампионата, на една точка зад съотборника си Гарднър. Канет циментира първия си подиум в средния клас с трудно спечелена втора позиция. Испанецът победи Гарднър с три десети. Австралиецът обаче отива към Херес като лидер на шампионата.

Робъртс нямше късмет и загуби подиума в Портимао, но направи страхотно каране. Агусто Фернандес (Elf Marc VDS Racing) бе 6-и в Доха, а в Портимао – 5-и. Безеки бе на 6-а позиция, въпреки че бе лидер в първите обиколки.

Шави Виерге (Petronas Sprinta Racing) стана 7-и. Следван е от Хектор Гарзо (Flexbox HP40),  който взе първите си точки за сезона с 8-ото си място. Камерън Бобие (American Racing) стана 9-и. Това е първото му завършване в топ 10 на Moto2 и то при първото му състезание на пистата Алгарве. 10-и стана Марсел Шрьотер (Liqui Moly Intact GP).