юни 23, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto2: Отборът на Elf Marc VDS Racing представи пилотите и новите си спонсори

Екипът на Elf Marc VDS Racing ще започне своя 12-и сезон в Moto2, изпълнен с увереност и ентусиазъм. Това стана ясно при представянето на тима преди началото на шампионата за 2021 г.

Elf Marc VDS Racing официално стартира кампанията си през 2021 г. в Moto2 с нов спонсор на титлата и пилотски състав от опитните Аугусто Фернандес и Сам Лоус. Белгийският екип посреща Elf като своя нов основен партньор, а привличащата вниманието цветова схема представя свеж и динамичен външен вид. Същевременно включва разпознаваемата моментално оригинална марка на Marc VDS Racing.

Решен да надгради миналия и настоящия успех, Марк ван дер Стратен отново ще бъде движещата фигура на проекта. Лоус от своя страна ще се стреми да спечели титлата в междинния клас, която пропусна на косъм през 2020 г. Фернандес пък ще се опита да преоткрие своята печеливша състезателна форма, в която беше през 2019 г.

Фернандес има нов шеф на екипа за 2021 г. –  Лусио Никастро. Инженерът на телеметрията Алберт Таламино и механиците Гилем Карило и Стефан Хасенедер допълват отбора на испанеца. 23-годишният младеж влиза във втория си сезон с отбора на Elf Marc VDS Racing, напълно фокусиран върху това да стане отново постоянен претендент за подиума.

Сам Лоуес няма да промени печелившата формула и британският пилот ще продължи с непроменен технически екип тази година. Жил Биго се завръща като началник на екипа, подкрепен от инженера по телеметрия Жулиен Роберт и механиците Оливие Бутрон и Антони Кутюрие. Лоус спечели три състезания и взе още подиума по пътя си 3-ото си място през 2020 г. 30-годишният британец иска да започне новия сезон и да бъде един от основните претенденти за титлата в средния клас.