май 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto2: Реми Гарднър преминава в Red Bull KTM Ajo за 2021 г.

Екипът на Red Bull KTM Ajo и KTM GP Academy обявиха, че 22-годишният австралиец Реми Гарднър ще бъде в техния тим в Moto2 през 2021 г. За Гарднър това ще е шести сезон в Гран при. Той ще има пълната подкрепа на Red Bull и екипа на Ajo Motorsport. Така ще направи следващата крачка на по-горно ниво в Гран при.

Гарднър има опит в почти 100 Гран При, въпреки че е твърде млад. Той е карал различни машини в Moto3 и Moto2. Австралиецът бе бърз и зрелищен в средната категория през 2016 г. Той направи пробив, за да бъде претендент на подиума през 2019 г., когато взе първия си трофей в Аржентина. Гарнднър вече се качи на подиума и през 2020 г. за Гран при на Щирия. Той постигна и две първи позиции, като така доказа напредъка си.

Австралиецът е известен със своя изцяло мощен стил на каране и всеотдайност. Той се се присъединява към знаещите и доказани пилоти на Аки Айо и ще бъде под бдителния поглед на KTM GP Academy. Самата Академия “повиши” двама пилоти в структурата на MotoGP през последните два сезона. Айо има две титли в Moto2 и двама вицешампиони през последните шест години. Той помогна много в развитието на настоящите пилоти на Red Bull KTM във висшия клас Мигел Оливейра и Брад Биндър.