април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto2: Томазо Маркон идва в MV Agusta Forward Racing

Екипът на MV Agusta Forward Racing обяви, че са подписали договор с младия италиански пилот Томазо Маркон. Той ще бъде техен трети пилот в световния шампионат в клас Moto2 през 2021 г. Маркон ще вземе участие в някои европейски кръгове тази година с уайлдкард. Това ще бъде неговата подготовка за официален пилот в междинния клас за сезон 2022.

След като започна кариерата си в италианското първенство Moto3 с юношеските отбори на Gresini и SIC58, Маркон премина в европейският шампионат Moto2 в CEV Repsol на ФИМ в началото на 2018 г. Той веднага стана ще Новак на годината, като стана 6-и в общото класиране, благодарение на дебютния подиум на Херес.

През 2019 г. италианецът завърши сезона на четвърто място, след като взе три подиума през годината. Това беше и годината, в която Маркон направи първото си участие в световния шампионат във Валенсия. През 2020 г. 21-годишният дебютира в Световната купа на ФИМ Enel MotoE.

За сезон 2021 отборът на MV Agusta Forward Racing ще направи всичко възможно, за да превърне ездача в ефективна и неразделна част от отбора. Маркон ще работи заедно с титулярните пилот Симоне Корси и Лоренцо Балдасари през целия сезон. Така италианецът ще се запознае с атмосферата в бокса на тима и в падока.