юни 5, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto2/Moto3: Акоста и Роси постигат най-добрите времена в края на теста в Алгарве

По-малко от седем дни преди първия старт за сезона, на пистата Алгарве завършиха предсезонните тестове за двата класа Moto2 и Moto3. Пилотите прекараха жизненоважно време на пистата през последните три дни.

В междинния клас Педро Акоста постигна най-добро време – 1:41.907. така пилотът на Red Bull KTM Ajo завършва теста на върха в класирането. Това е нещо като заявка на младия испанец, който още преди изпитанията в Портимао, бе смятан за фаворит за титлата в Moto2.

Фермин Алдегер (CAG Speed ​​​​Up) и Арон Канет (Pons Wegow Los40) също имат какво да кажат в предстоящата битка за шампионата. Двамата са на второ и трето място, като първият е на по-малко от десета от времето на Акоста.

Това бе обещаващ тест за състезателите на ELF Marc VDS. Сам Лоус и Тони Арболино претендираха за място в топ 6 зад Сомкрат Чантра (Idemitsu Honda Team Asia).

В Moto3 Рикардо Роси (SIC58 Squadra Corse) оглави класирането благодарение на 1:47.211 в предпоследната сесия за уикенда. Хосе Антонио Руеда (Red Bull KTM Ajo) е също във фокуса в класа през предстоящия сезон. Миналогодишният шампион на Red Bull Rookies взе 2-о място на 0.051 сек. от най-бързата обиколка. Давид Муньос (BOE Motorsports) завършва впечатляващия тест за него с трето място. Аюму Сасаки (Liqui Moly Husqvarna Intact GP), Романо Фенати (Rivacold Snipers Team) и Дани Холгадо (Red Bull KTM Tech3) са в първите шест.

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ