септември 23, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto3: Ончу печели първа позиция

Денис Ончу (Red Bull KTM Ajo) беше безгрешен досега в Гран при на Италия и постигна невероятното време 1:56.020, с което излезе на първа позиция на своята машина Moto3. На повече от половин секунда зад турчина беше Аюму Сасаки (Liqui Moly Husqvarna Intact GP), който спечели заслужено второ място и започна състезанието от средата на първия ред.  Джоел Келсо (CFMOTO Racing PruestelGP) даве  2-ро най-добро време, но след санкция за бавно каране ще стартира отзад на решетката и ще получи наказание за дълга обиколка в състезанието. Така Сасаки стана 2-и, което освободи място на първа редица на Даниел Холгадо (Red Bull KTM Tech3) – 3-и.

Въпреки че печели първа позиция с повече от половин секунда, Ончу беше решен да преодолее бариерата от 1:46 и да постави нов рекорд за всички времена в категорията Moto3. Това обаче не можа да стане за пилота от KTM. Задницата му се плъзна по средата на горещата обиколка, виждайки как той губи половин секунда в един сектор.

Диого Морейра  (MT Helmets – MSI) водеше на останалите и завърши на 0.701 сек. Това даде на Матео Бетеле  (Rivacold Snipers) 4-о място. Той започна отред 2 на неговатадомашното си състезание. Рикардо Роси (SIC58 Squadra Corse) и Хауме Масия (Leopard Racing) ще се присъединят към италианеца на втора редица, а  Андреа Миньо (CIP Green Power), Тайо Фурусато (Honda Team Asia) и Скот Огдън (VisionTrack Racing) съставят ред 3.