юни 5, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto3: Сасаки грабва първа позиция в началото на сезона

Аюму Сасаки (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) започна шампионатът за 2023 г. в Moto3 с перфектен старт. Той  зае първа позиция в Гран при на Португалия с време 1:46.798. До него на първа редица се класира Хосе Антонио Руеда (Red Bull KTM Ajo) се класира на първа линия в първото си Q2 като пилот с пълен сезон в Гран при. Той остана на 0,374 секунди от първата позиция. Джоел Келсо (CFMoto PruestelGP) също направи летящ старт на 2023 г., като за първи път ще стартира от първи ред в GP на 3-то място. Той бе на 0,450 сек.

Беше тежка битка в Q1, в която пилотите искаха да докопат славата на Q2. Хавиер Артигас (CF Moto PruestelGP) спечели Q1 с 1:47.694 и никой не успя да го подобри. Най-близо до испанеца на 0,200 сек беше Тацуки Сузуки (Leopard Racing), а Колин Вейер (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) и Рикардо Роси (SIC58 Squadra Corse) заеха последните две Q2 места.

Q2 стартира за първи път през 2023 г. с мотоциклетисти на Moto3, нетърпеливи да започнат сезона на върха. Двамата пилоти на SIC58 Squadra Corse Кайто Тоба и Рикардо Роси бяха първите, които стигнаха до върха с идентични времена за обиколка от 1:47.606. Но не след дълго Аюму Сасаки подпечата авторитета си, счупвайки рекорда за обиколка с време, с 0,4 секунди по-бързо от всеки друг, 9 минути преди края.

Въпреки закъснелите атаки от Руеда и Келсо, времето за обиколка, направено от „Лудото момче“, стоеше начело.

На японеца няма да му е лесно утре. Освен пилотите до него, на втори ред ще го атакуват Даниел Холгадо (Red Bull KTM Tech3), Иван Ортола (Angeluss MTA) и Давид Алонсо (GAGSAS Aspar). Те ще се стремят да докажат, колко са бързи.

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ