декември 1, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

Moto3: Сузуки с първа позиция у дома на рождения си ден

Японски пилот Тацуки Сузуки квалифицира своята Honda на първа позиция на домашната писта на Honda. Пилотът на Leopard Racing си осигури полпозишън в Moto3 на Гран при на Япония на рождения си ден.

Със своята Honda на собствената тестова писта на японската марка, Сузуки постигна време от 2:11.246 в дъжда на Мотеги в Q2.

Скот Огдън (VisionTrack Racing) и претендентът за титлата Серхио Гарсия (Autosolar GASGAS Aspar) дойдоха от Q1, за да стигнат до първия ред. Е, последният може и да загуби третата позиция, след като изглеждаше, че е задържал водещия си съотборник в световния шампионат Изан Гевара и Сузуки след катастрофа. Гевара се класира девети за Autosolar GASGAS Aspar.

Дъждът продължи да вали над Мотеги и след като показа добро темпо при мокри условия в сутрешната FP2 сесия, Сузуки отново го направи през Q2. Рожденикът, който днес навършва 25 години, даде 2:12.037 на второто си излизане и падна до 2:11.246 само две обиколки по-късно. Японецът изглеждаше още по-бърз на следващата обиколка, като имаше три червени първи сектора. Той обаче записа време 2:11.675.

Както се оказа, той и Гевара се натъкнаха на Гарсия към края на обиколката, след като пилотът на Aspar се върна след падане на завой 7.