април 19, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoE: Гранадо измести Аегеретер от първото място на тестовете на Херес

Втори ден на тестовете на пилотите от световната купа на ФИМ Enel MotoE на пистата Херес-Анхел Нието. И отново начело са двамата от първия ден. Само че са с разменени места. Аржентинецът Ерик Гранадо (One Energy Racing) избута Доминик Аегеретер (Dynavolt Intact GP) от лидерската позиция на второ място.

Гранадо и Аегеретер стартиран сезона във форма. Пилотът на One Energy Racing постигна 1:48.143 във финалната сесия, а това е най-добрата обиколка на тестовете досега. В същото време швейцарецът имаше технически проблеми и почти пропусна втората сесия, като направи само няколко обиколки.

Новакът MotoE Фермин Алдекер (Openbank Aspar Team) отново образува нерви на асовете, като се нареди на трето място, на половин секунда от Гранадо. 15-годишният младок, който за втори ден се качва на Energica Ego Corsa бе на десета и половина пред класиралата се 4-а негова съотборничка Мария Ерера. Носителят на купата за 2020 г. Жорди Торес (Pons Racing 40) бе само на една десета от Ерера и оформи топ 5.

За първи път пилотите имаха възможността да презареждат електрическите си машини на питлейна по време на сесията. Новото зарядно устройство ще се използва на решетката , за да се спечели допълнителна обиколка, която състезателите губят, когато излизат от питлейн. Това е формиращата обиколка, която правят преди изгасване на светлините. Днес  ще има симулация на състезание в 13:00 ч. местно време в Херес, за да видите как работят зарядните устройства на грида.