май 24, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoE: Швейцарецът Аегеретер отново най-бърз на Херес

Швейцарецът Доминик Аегеретер оглави класирането и във втория тестов ден на пилотите от Световната купа на ФИМ Enel MotoE. Пилотът на Dynavolt Intact GP доминира на пистата Херес – Анхел Нието и продължи да утвърждава своето господство преди сезона. Нещо повече – завърши 10 секунди от пакета на останалите пилоти.

Новакът Фермин Алдекер (Openbank Aspar) и Мигел Понс (LCR E-Team) завършиха втори и трети, след симулацията на състезание от осем обиколки. Двамата продължиха да впечатляват, когато се подготвят за дебюта си в MotoE.

По време на симулацията на състезанието най-доброто време за обиколка на Аегеретер беше 1: 47.259. Това е най-бързата в историята обиколка на MotoE, правена  на Херес. Така швейцарският пилот беше повече от доволен да извади още един коз вчера.

Не същото може да се каже за носителя на купата Джорди Торес (Pons Racing 40) и победителят в MotoE – Ерик Гранадо (One Energy Racing). Двамата не блеснаха в симулацията, макар да са от фаворитите през сезона. Те станаха 10-и и 11-и, като Торес победи Гранадо.

Междувременно Алдекер и Понс вече започнаха битка за това кой ще е най-добрият. Първият се отличи в първия тест, преди втория да направи опит да го измести. Когато обаче светлините угаснаха, Алдегер излезе на върха, като се справи с Понс за по-малко от половин секунда.

Лукас Тулович (Tech3 E-Racing) и Ксавие Карделус (Avintia Esponsorama Racing) завършиха в топ 5 зад двамата новобранци. Алесандро Законе (Octo Pramac MotoE) бе 6-и.

Първият в историята носител на Купата MotoE  Матео Ферари (Team Gresini MotoE) завърши 7-и. Италианецът все още не е напълно адаптиран към новите гуми. Новобранците Хикари Окудо (Avant Ajo MotoE) и колучбиецът Йони Ернандес (Octo Pramac MotoE) бяха 8-и и 9-и, малко преди Торес.

След симулацията на състезанието имаше още една тренировъчна сесия, като Гранадо беше най-бързият състезател благодарение на 1: 47.681. Тази обиколка от бразилеца беше с 0,248 сек. по-добра от най-добрата на Аегеретер извън симулацията на състезанието, което го постави на върха на комбинираните времена от тренировките преди швейцарския ездач. В тренировъчното темпо, Тулович е този, който завършва тройката, като изостава с 0,404 сек.