февруари 29, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Баутиста ще участва в Малайзия в Сепанг на борда на Ducati Desmosedici GP за отбора на Aruba.it Racing

Алваро Баутиста ще участва в MotoGP Голямата награда на Малайзия в Сепанг на борда на Ducati Desmosedici GP на отбора на Aruba.it Racing

Алваро Баутиста и екипът на Aruba.it Racing ще летят до Малайзия от 10-12 ноември 2023 г. Те ще участват в Гран При на Малайзия,  на пистата Сепанг две седмици след приключването на Световния шампионат по супербайк, от 27 до 29 октомври в Херес де ла Фронтера (Испания).

За Ducati това ще бъде третата Wild Card за сезон 2023 след участие в двете Гран при на Италия с Микеле Пиро в Муджело през май и предстоящото Гран при на Сан Марино в Мизано на 8-10 септември. От миналата година Ducati допълнително засили партньорството си с Aruba.it, като участва в три състезания на MotoGP със същите ливреи като фабричната машина Panigale V4R на отбора Aruba.it Racing – Ducati в WorldSBK шампионат.

След два теста в Мизано на борда на Ducati Desmosedici GP, които предоставиха убедителна обратна връзка, действащият световен шампион и настоящ лидер в шампионата WorldSBK Алваро Баутиста ще се завърне в MotoGP. Последното му участие беше във Валенсия (Испания) през 2018 г.