юни 5, 2023

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Бейрер потвърди Пол Еспаргаро като пилот на Tech3, който трябва да бъде обявен в Австрия

Директорът на KTM Motorsports Пит Бейрер потвърди, че единият от пилотите на Tech3 KTM Factory Racing за 2023 г. е ясен. Той ще бъде потвърден официално преди Гран при на Австрия следващата седмица. Сегашният пилот на Repsol Honda Пол Еспаргаро ще се завърне в австрийския тим само две години след като напусна оранжевите. Той още на Силвърстоун  потвърди, че неговата машина за 2023 г. ще бъде „много позната“.

Въпреки това, Бейрер също така разкри, че второто място в гаража на Ерве Поншарал все още е свободно. Действащият световен шампион в Moto2 Реми Гарднър е фаворитът, който ще се присъедини към Пол Еспаргаро през следващата година. Последните изяви на Аугусто Фернандес (Red Bull KTM Ajo) със сигурност са привлекли вниманието на тези, които вземат решения в KTM. Пилотът от Майорка спечели три поредни състезания в средния клас, за да поеме контрола над световния шампионат. В резултат на това, сега се говори, че води преговори за място във висш клас.

„Става въпрос за двама състезатели в Tech3 и единият от тях е доста решен“, каза Бейрер на Силвърстоун. „Но второто място определено е отворено. Ние търсим и говорим за нашето ново поколение ездачи. Така че трябва да изчакаме още малко. Но преди старта на Шпилберг, трябва да финализираме поне една част от бокса. Но за младите ездачи, искаме да изчакаме още малко.”

Двама настоящи пилоти на KTM, за които почти е потвърдено, че напускат заводския тим, са Мигел Оливейра и Раул Фернандес. Двамата изглежда ще се обединят в новия отбор на RNF Aprilia през следващата година. Съобщението за това също предстои съвсем скоро.

МОТО СПОРТ

АВТО СПОРТ