май 25, 2022

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Гарднър и Акоста се вихрят в бодегата Gonzalez Byass

Андалусия! Страната на фламенкото, виното херес (шери), традицията по отглеждане на коне, слънцето, морето и пясъка. Когато Гран при на Испания е в града Херес, се прави асоциация с конските сили.

Преди състезанието на пистата Херес – Анхел Нието през уикенда, действащият световен шампион в Moto2 Реми Гарднър (Tech3 KTM Factory Racing) и носителят на короната в Moto3 Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo) посетиха бодегата (имението) Gonzalez Byass в Херес, не за да почерпят, а за да се пренесат в стила на испанската традиция, която се  среща с модерната техника от MotoGP.

Както обикновено, световните шампиони пристигнаха във вилата със стил. Те преминаха през калдъръма с двата мотоциклета KTM 1290 Super Duke като направиха зад гърба си бърнаут, както винаги. След като влязоха, двамата направиха взрив около сградата на La Concha в рамките на комплекса и вързаха конските си сили към каретата.

На фона на обляната от слънцето бодега, двамата взеха традиционна карета, управлявана от местна треньорка на коне. Техните мотоциклети от MotoGP и Moto2 заеха първо централно място, а две зашеметяващи танцьорки на фламенко добавиха нотка на още повече местен вкус. След това дойде време да се тегли каретата и за това двата KTM 1290 Super Duke отново бяха налице. Те бяха впрегнати заедно, за да направят шоуто по калдъръма и покрай Алказар в центъра на Херес.