юли 14, 2024

Motosport.bg

Мото новини от последните минути

MotoGP: Довициозо прави дебют за Aprilia на Херес

7897979

Това е новината, която всички фенове на Андреа Довициозо очакваха. Той се връща на пистата, като прави дебюта си за Aprilia на пистата Херес – Анхел Нието.

15-кратният победител във висшия клас ще сложи заводските цветове на завода в Ноале на 12-14 април. Той ще направи тестове на новия мотор RS-GP на Aprilia Racing Team Gresini. Тестовете започват в понеделник, 12 април. Тогава италианците от Aprilia Racing Team Gresini ще имат частен тест .

От Aprilia обявиха, че предлагат на Довициозо шанс да тества чисто новия и многообещаващ – RS-GP още през март. Това бе заради факта, че трикратният световен вицешампион MotoGP остана без договор и си взе почивка през 2021 г., след като загуби мястото си в Ducati. Моторът наистина е много силен. Алеиш Еспаргаро два пъти влезе топ 10 в Катар и съответно Доха. Новият пакет е голяма стъпка нагоре от това, което показват от Ноале през последните години.

Сега опитен и бърз пилот като Довициозо, който тества мотора, е като невероятен опит. Той има огромен опит в развитието на машините. Очакват се само положителни резултати от тридневната вноска както за Aprilia, така и за Dovizioso.